EYL-finale-2014Smederevo puno evropske streljačke mladosti

Smederevo će od 3. do 5. oktobra ugostiti evropski streljački podmladak na finalnom turniru Lige mladih Evrope koji se prvi put održava u Srbiji.
Svečano otvaranje je u petak, 3. oktobra u 15 časova a učesnike i ugledne goste pozdraviće Kerstin Bodin potpredsednik Evropske streljačke konfederacije (ESK), Siniša Mašović predsednik Streljačkog saveza Srbije i prvi čovek družine Smederevo organizatora takmičenja koji je i potpredsednik organizacionog komiteta, dok će finalni turnir Evropske lige mladih svečano otvoriti dr Jasna Avramović gradonačelnik Smedereva i predsednik Organizacionog odbora finala Evropske lige mladih.
Srećko Pejović, sportski direktor SS Srbije odredio je sedmoro srpskih strelaca koji će učestvati na finalnom turniru Lige mladih Evrope u Smederevu.
Puškom će gađati Milica Babić (Novi Sad), Nina Radulović (Zvezdara), Andrija Milovanović (Niš) i Stevan Jovanović („Čika Mata“), dok će pištoljem na vatrenu liniju izaći Jovana Dragačevac i Vitomir Tucović (obje „Aleksa Dejović“, Užice) i Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće).
Iz zone „Istok“ u Osijeku, puškom su se za završni turnir u Smederevu plasirale Hrvatska i Rusija, pištoljem Rusija i Ukrajina. Iz zone „Zapad“ u Plzenu prošli su puškom Austrija i Mađarska, pištoljem Češka i Švajcarska. Zona „Sever“ održana je u Dobeleu u Litvaniji a kvalifikovali su se puškom Finci i Norvežani, pištoljem Litvanci i Poljaci. Osmi učesnik u Smederevu je Švedska i puškom i pištoljem kao najbolji trećeplasirani tim u svim grupama.
Žreb grupa je u petak, kada će u poznim popodnevnim časovima početi i takmičenja po grupama svako sa svakim. Gađaće se po grupama i u subotu, dok su u nedelju mečevi za bronzu (od 9 i 10 časova) i za zlato (od 11 i 12 časova).
U prvom finalu Lige mladih Evrope 2009. u Helsingoru u Danskoj srpska reprezentacija puškom u sastavu Katarina Biserčić, Borislav Mazinjanin i Dragana Todorović osvojila je zlatnu medalju.
Takmičenje će se održati u strelištu Smedereva, ulaz sa bočne (severne) strane Sportske hale, Đure Daničića 6.

Povezana vest:  Arunovićeva i Arsovićeva prve, Šekarićeva i Čotra drugi u Splitu