nemanja smiljanicNemanja Smiljanić četvrti na „Velikoj nagradi Portea“ u Italiji!

 

 

Nemanja Smiljanić, juniorski reprezentativac Srbije u gađanju glinenih golubova trap, član Grofa iz Kališta kod Požarevca, polaznik škole Streljačkog saveza Srbije za leteće mete,  osvojio je izvanredno četvrto mesto na juniorskoj „Velikoj nagradi Portea“ u Italiji sa 136 golubova (osnovi deo 114 i finale 22). Ovaj rezultat mu je i lični rekord. Smiljanić, koji je prošle godine osvojio titulu seniorskog šampiona Srbije kada je imao samo 15 godina, učestvovaće već naredne sedmice na Svetskom kupu u kokurenciji seniora u italijanskom  gradu Lonatu! Prva tri mesta osvojili su Italijani sa 141, 138 i 138 golubova.

Povezana vest:  Damiru Mikecu evropska bronza pištoljem

– Ovo je jedan od najvećih uspeha srpskog streljaštva u poslednje vreme – kaže predsednik Streljačkog saveza Srbije za leteće mete Milan Šotra. – Odavno nismo imali finalistu na nekom međunarodnom takmičenju i Smiljanić je dokazao izuzetan talenat i odličnu formu. U Lonatu očekujemo da gađa bez opterećenja. Ipak je on još junior…

Smiljanić je prošle godine na Šampionatu sveta u Mariboru zauzeo izvanredno 21. mesto u juniorskoj konkurenciji. Na Svetskom kupu u Lonatu gađaće još dvojica srpskih seniora, Dejan Mihajlović (selektor i takmičar) i Nenad Mamuzić.

Povezana vest:  "Jedna meta – jedna pašteta" u Smederevu