nikola maricESK odredila srpskog sudiju Nikolu Marića za EŠ u Mariboru

Evropska streljačka konfedercija (ESK) odredila je srpskog sudiju Nikolu Marića za člana žirija za klasifikaciju na Šampionatu Evrope MK oružjem u Mariboru od 19. jula do 2. avgusta 2015.
Marić je bio odlukom Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) u žiriju i na Svetskom kupu u Minhenu 2012, a odlukom ESK i na Šampionatu Evrope MK oružjem 2013. u Osijeku.
– Ovo je izuzetno priznanje i Sudijskoj komisiji SS Srbije kao i celoj našoj streljačkoj organizaciji – istakao je Nikola Marić.- Ponosim se što ću biti deo sudijskog tima zaduženog za verifikaciju rezultata. Imamo odlične sudije, Mitja Grgić je na Svetskom kupu u Mariboru ove godine bio glavni sudija na vatrenoj liniji za 25 metara i svetski je priznat ekspert za ove discipline. Uveren sam, jer imamo dobru saradnju sa streljačkim savezima zemalja iz regiona, da će veći broj naših sudija biti na ERŠ u Mariboru, jer domaćin ima prvo da pozove određeni broj arbitara kao što smo to i mi radili na takmičenjima koja smo organizovali u Srbiji – Šampionatima Evrope u Beogradu i Pančevu 2005. i 2011.
Na Šampionatu Evrope MK oružjem u Mariboru će se puškom trostav za muškarce i žene i MK puškom 60 metaka ležeći za muškarce podeliti po tri vize za Rio 2016. MK pištoljem za muškrace i žene će se podeliti po dve vize.

Povezana vest:  Zorana Arunović i Vladimr Đorđević uručili nagrade u olimpijskoj Viza nagradnoj igri