nis strelciKatarina Biserčić i Andrija Milovanović sportisti godine u Nišu

Dvoje strelaca kluba „Niš 1881.“ Katarina Biserčić i Andrija Milovanović, ovogodišnji su laureati u izboru Sekcije sportskih novinara Niša (SSNN).
Katarina Biserčić je proglašena za najboljeg sportistu Niša za 2014. Bila je članica reprezentacije Srbije koja je na Šampionatu sveta u Granadi osvojila bronzanu medalju vazdušnom puškom.
Najbolji mladi sportista Niša je strelac Andrija Milovanović, koji je na Olimpijskim igrama mladih u Nankingu vazdušnom puškom osvojio četvrto i peto mesto.
Najuspešniji kolektiv je Rukometni klub Niš, pobednik Kupa Srbije ove godine.
Za sportsku ličnost Niša u ovoj godini proglašen je košarkaš Stefan Jović član „srebrne“ reprezentacije Srbije na SP u Španiji.
U 36. izboru najboljih, posebna priznanja pripala su Kajak klubu Gusar za veliku hrabrost njegovih članova iskazanu u pomaganju poplavljenima kao i Univerzitetskom sportskom savezu Niša, Siniši Prokiću i Marku Cvetkoviću.
Novinar Politike Toma Todorović, dopisnik „Sportskog Žurnala“ Jovan Marjanović, novinari „Narodnih novina“ Branimir Živković i Zoran Petrović ko i član SSNN Goran Panajotović dobili su nagrade za dugogodišnji rad u sportskom novinarstvu.
Za najboljeg sportskog novinara u 2014. u Nišu proglašen je Edo Crnalić urednik Sportske redakcije Niške televizije.
Nagrade i priznanja uručili su gradonačelnik Niša dr Zoran Perišić, gradski većnik zadužen za sport Milan Pešić, predsednik ovogodišnjeg žirija proslavljeni rukometaš Ivan Lapčević i predsednik SSNN Dušan Jocić.

Povezana vest:  U Smederevu počinje obeležavanje jubileja 125 godina Streljačkog saveza Srbije