novi sad otvaranje 2Novosadski strelci se skućili

Novosadski strelci su se konačno – skućili! Prigodnom svečanošću otvoren je novi, prekrasan, objekat sa 33 streljačka mesta u na novosadskom „Sajmištu“ u renoviranom objektu Sportsko poslovnog centra „Vojvodina“ (Spens) sa pretećim prostorijama – tri velike svlačionice, sanitarnim čvorovima i kancelarijama, ukupne površine oko 740 kvadratnih metara i lifom kojim mogu i lica sa posebnim potrebama da dođu na strelište koje se nalazi na prvom spratu…
Vrpcu su presekli, u prisustvu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, Predrag Svilar član gradskog veća zadužen za sport i Milan Balać direktor Spensa.
Domaćin brojnim uglednim zvanicama bio je trofeni strelac Nemanja Mirosavljev, predsednik najuspešnijeg novosadskog kluba „Novi Sad 1790″ koji je, sa direktorom kluba i trenerom Draganom Markovićem i asistirao onima koji su hteli da se oprobaju u gađanju vazdušnom puškom. Prisustvovali su i istaknuti streci – veterani Valerija Sabatka i Dušan Epifanić i drugi, generalni sekretar SS Vojvodine Aleksandra Sanja Ivošev osvajač zlata i bronze na OI u Atlanti 1996, generalni sekretar družine „Novi Sad 1790″ „bronzana“ iz Barselone 1992. Aranka Binder, nekadašnja reprezentativka, sada trener u klubu, Marijana Novković, ugledni streljački rdnici, brojni prijatelji streljačkog sporta i mladi strelci…
– Grad Novi Sad, preko svoje Uprave za sport, podržava i klubove i sportove koji nisu medijski toliko zastupljeni, poput streljaštva – istakao je Vučević—Upravo ti sportovi nam najčešće i donose medalje sa najznačajnijih međunarodnih takmičenja. U izgradnju strelišta i renoviranje kuglane, grad je uložio oko 44 miliona dinara. Raduje me činjenica da će i novosadski strelci imati najbolje uslove za treninge i da će novi objekat biti pun mladih strelaca.
Svečanosti su prisustvovali ispred Streljačkog saveza Srbije sportski direktor Srećko Pejović i predsednik Sručne komisije SSS Nikola Marić.
– Drago nam je što je Novi Sad dobio ovako lep objekat, a Srbija, posle Smedereva još jedno strelište po svetskim standardima – istakao je Srećko Pejović.- Siguran sam da će mnogo značiti novosadskim klubovima, jer će moći da u vrhunskim uslovima školuju mlade takmičare.

Povezana vest:  Maksimovićeva i Zlatić prvi na evropskim rang listama