PRIPREME REPREZENTACIJA ZA ARNHEMSmederevo baza za Evropu

Reprezentativci su u Smederevu počeli trodnevne mini pripreme za Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Arnhemu u Holadniji od 2. do 8. marta. Ostali su posle finala Kupa SS Srbije na najboljem vazdušnom strelištu u Srbiji družine Smederevo i do srede će raditi pod budnim okom stručnog tima u kome su sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović i treneri Jelena Arunović, Dragan Donević i Marijana Novaković.
Prvog dana priprema dr Marija Anđelković i dr Nenad Dikić iz Anti doping agencije Srbije održali su kratak seminar za reprezentativce i stipendiste MOS „Streljaštvo – doping, suplementacija i ishrana“ kome je prisustvovao i profesor dr Vladimir Jakovljević sa Medicinskog fakulteta u Kragujevcu.
– Imali smo prepun kalendar u proteklih nekoliko meseci, bilo je naporno i finalom Kupa SS Srbije zaokružili smo jedan važan deo sezone- kaže Srećko Pejović, sportski direktor SS Srbije.- Ove mini pripreme će dobro doći da se popravi ono što nije bilo baš najbolje a uočeno je na finalu kupa, potom dolazi deset dana individualnog rada u klubovima i polazak za Arnhem u dve grupe. Juniorske selekcije putuju 2. marta, seniorske 4. marta.
U Moskvi prošle godine na EŠ, osvojene su tri medalje – zlatna uz evropski rekord ženske reprezentacije puškom, srebrna Andree Arsović i bronzana Ivane Maksimović, obe vazdušnom puškom. Pejović ovako ocenjuje šanse u Arnhemu:
– Imamo ekipe u svim disciplinama sposobne za visoke plasmane, skoro i da nemamo slabog mesta u njima. Povoljna okolnost je da nema dodatnog opterećenja jer ovo takmičenje nije kvalifikaciono za Rio, tako da su na nišanu samo evropske medalje. Mislim da u svakoj selekciji imamo i kandidate za pojedinačna finala i borbu za trofeje.
Prvi trening na pripremama obeležile su Dragana Todorović sa 418,7 i Milutin Stefanović sa 418,3 kruga (gađalo se sa 40 dijabola) a u finalu gde su svi gađali 20 dijabola fantastični su bili Milenko Sebić i Stevan Pletikosić sa po 209,9 krugova, da bi u dodatnom raspucavanju uz burno navijanje Sebić pogodio 10,4 a Pletikosić 10,1 krug… U utorak su planirana dva treninga a u sredu još jedan. Na pripremama nije Ivana Maksimović koja, po posebnom programu sa svojim trenerom Goranom Maksimovićem, vredno radi u Španiji. Vraća se u Beograd 2. marta i sa reprezentacijom odlazi u Arnhem.
Na EŠ u Arnhemu gađaće ukupno 18 strelaca u šest ekipa – puška, seniori: Milenko Sebić (C. zvezda), Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić („Čika Mata“), seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović („Akademija Maksimović“) i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće), juniori: Lazar Kovačević (Jagodina), Andrija Milovanović (Niš), Stevan Jovanović („Čika Mata“) i juniorke: Milica Babić (Palilula), Sanja Vukašinović (Novi Sad) i Nina Radulović (Zvezdara).
Pištoljem će gađati – seniori: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice) i seniorke: Zorana Arunović i Jasna Šekarić (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 030).

Povezana vest:  Andrea Arsović ponovo najbolja, titule i Stefanoviću, Grgiću i Zorani Arunović