MEMORIJAL NEMANJA SMILJANICSmiljaniću „Memorijal Vojislava Rakića“
 
Nemanja Smiljanić, reprezentativac Grofa iz Kališta kod Požarevca osvojio je prvo mesto u četvrtom „Memorijalu Vojislava Rakića“ u gađanju glinenih golubova – trap na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“.
Takmičenje je ujendo bilo i otvaranje sezone, gađalo se na 50 golubova sa finalom koje se pucalo sa po jednim metkom na 25 golubova. Smiljanić je pobedio sa ukupno 62 goluba. Za drugo mesto raspucavali su Zoran Jakšić iz beogradskog Rikošeta i Pera Nedić iz Jedinstva trap (Stara Pazova) jer su imali po 59 golubova. Jakšić je osvojio drugo mesto pogodivši je drugog dodatnog galuba, Nedić je promašio. Četvrto mesto je osvojio prošlogodišnji pobedik ovog takmičenja Borko Vasiljević iz Rikošeta sa sa 57 meta, dok je u raspucavanju za peto mesto prošle godine osvajač trećeg mesta Petar Vasiljević (56) bio bolji od Stevana Takača.
U finale su se sa 43 golouba (od 50) plasirali Borko Vasiljević i Zoran Jakšić, a ostali finalisti sa 41 golubom bili su Petar Vasiljević, Pera Nedić, Zoran Jakšić i Stevan Takač, koji je lane bio četvrti.
U ekipnom nadmetanju ubedljivo je nabolja bila ekipa „Srbija“ sa 127 golubova (Jakšić, B. Vasiljević, Smiljanić). Drugo mesto je osvojila ekipa „Supermen“ sa 110 golubova (P. Nedić, Andrić i Fabri), a treći su bili strelci ekipe „Sremac Ruma“ sa 109 golubova (Penić, Vojnović, Čukvas). Učestvovalo je 49 strelaca i desetz ekipa.
Takmičarski deo sezone počeće prvim Kupom Srbije 28. i 29. marta na strelištu „BG sportskog centra Kovilovo“.
Povezana vest:  Milenko Sebić rekordom do pobede u Berlinu