ARHIVA LM EVROPE

Pejović odabrao za Osijek

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Srećko Pejović, odredio je strelce za kvalifikacioni turnir Lige mladih Evrope od 1. do 4. maja u Osijeku.
– Ekipe su mešovište, strelci su godišta 1997. i mlađi i imamo veoma kvalitetan sastav puškom, dok pištoljem, ovoj generaciji, gde su veoma mladi strelci, treba dati šansu da se kali i dokazuje – rekoa je Pejović kome će u stručnom štabu asistirati Marijana Novković i Sreten Nešković.
U ekipi puškom su Stevan Jovanović („Čika Mata“, Kragujevac), Lazar Kovačević (Jagodina), Milica Babić (Palilula) i Sanja Vukašinović (Novi Sad), dok će pištoljem gađati: Marija Šunjevarić („Aleksa Dejović“, Užice), Stefan Todorović (Kolubara, Lazarevac), Branko Mašanović (Policajac) i Malina Stanojković (Bor 030).
U prvom finalu Lige mladih Evrope 2009. u Helsingoru u Danskoj srpska reprezentacija puškom u sastavu Katarina Biserčić, Borislav Mazinjanin i Dragana Todorović osvojila je zlatnu medalju.
U drugom finalu 2010. u Bolonji Katarina Biserčić, Borislav Mazinjanin i Žarko Trifunjagić zauzeli su četvrto mesto vazdušnom puškom.
U trećem finalnom turniru 2011. u Budvi, srpska reprezentacija u gađanju vazdušom puškom zauzela je poslednje, četvrto, mesto u grupi i nije sa plasirala za polufinale.
U četvrtom završnom turniru u Vroclavu 2012. reprezentacija Srbije vazdušnom puškom je završila na petom mestu.
Srpski strelci se nisu kvalifikovali za završni turnir u Laškom 2013.
Na završnom turniru u Smederevu 2014. srpski strelci su završili takmičenje u grupama i nisu se uključile u borbe za medalje. Puškom je reprezentacija bila treća, a pištoljem četvrta.
U Ligi mladih Evrope učestvuju strelci od 14 do 18 godina puškom i pištoljem, u ekipama koje mogu da budu samo muške, samo ženske, ali i mešovite. Gađa se duelno, strelac protiv strelca uz glasnu muziku i navijanje.

Povezana vest:  Veličkovićeva sa srebrom odletela u Rio!