Međunarodno prvenstvo Beograda u streljaštvu

 

vatrena linijaU sportskom centru Kovilovo od sutra do nedelje 13. decembra biće održano Međunarodno prvenstvo Beograda u streljaštvu, na kome će učestvovati 330 takmičara iz 12 zemalja.

Kako su danas saopštili organizatori, učešće su prijavile nacionalne federacije Švedske, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Ukrajine, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Francuske, Bugarske, Rumunije i Srbije.

Povezana vest:  Maksimović i Todorović za katedrom u Moskvi

-Ovo je još jedna potvrda da su Beograd i Kovlovo stekli veliki ugled u svetu kao izuzetni organizatori najvećih takmičenja – rekao je na konferenciji za novinare Dragan Ćirić iz Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.

Generalni sekretar Streljačkog saveza Beograda Dragan Milisavljević naglasio je da će se strelci nadmetati za tri trofeja. U subotu će gađati za „Trofej Beograda“, a rezultati reprezentativaca Srbije, Slovenije i Hrvatske bodovaće se i za regionalnu ligu, čije je prvo takmičcenje već održano u Zagrebu, a treće je u januaru u Sloveniji.

Povezana vest:  Poraz Zlatićevog Minhena u Bundes ligi

U nedelju će se gađati za „Veliku nagradu Beograda“. Pobedniku će pripasti novčana nagrada od 700, drugoplasiranom od 500, a trećeplasiranom od 300 evra.

Prema rečima Milisavljevića, za Međunarodno prvenstvo Beograda prijavljeno je 130 domaćih i 170 strelaca iz inostranstva. Učestvovaće svi naši najbolj istrelci Jasna Šekarić, Stevan Pletikosić, Lidija Mihajlović, Nemanja Mirosavljev, Damir Mikec i Andrija Zlatić.

Povezana vest:  Arsovićeva osma MK puškom 60 metaka ležeći na Univerzijadi

U Beograd će doputovati i olimpijski šampioni Marija Grozdeva i Tanja Kirjakov iz Bugarske, svetska šampionka i rekorderka Ukrajinka Leskija Leskiv , kao i osvajačica bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Pekingu Hrvatica Snježana Pejčić.