Raspodela ulaznica i akreditacija za Južnu Afriku

 

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) obavestila je Fudbalski savez Srbije (FSS) da je naša zemlja za predstojeće svetsko prvenstvo dobila ukupno 12.400 ulaznica za tri utakmice u grupi.

FIFA je istovremeno odobrila 15. akreditacija za pisane medije iz Srbije, kao i pet akreditacija za fotoreportere. Na osnovu informacije FIFA, srpski navijači za meč protiv Gane mogu da računaju na 4.009 karata, za susret protiv Nemačke Srbija je dobila 4.276, a za duel protiv Australije 4.098 ulaznica. To je 12 odsto od ukupnog broja ulaznica koje se puštaju u prodaju za svaku od tih utakmica. Pravo da kupi kartu imaće svaki punoletan građanin naše zemlje koji ima pasoš Srbije ili stalnu boravišnu dozvolu na našoj teritoriji, a jedna osoba moći će da dobije najviše četiri ulaznice. FIFA je obavestila FSS da će ulaznice za mečeve u prvoj fazi koštati od 88 do 176 dolara. Za osminu finala plaćaće se od 110 do 220 dolara, za četvrtfinale od 165 do 330, a za polufinale od 275 do 660 dolara.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Crvena zvezda u finalu

Ulaznice za meč za treće mesto košatće od 165 do 330, a za finalni meč od 440 do 990 dolara.

Međunarodna fudbalska federacija posebno je naglasila da Srbija može da dobije ukupno 20 akreditacija za novinare i fotoreportere, a dala je i uputstvo na koji način bi trebalo vršiti njihovu raspodelu.

Tako je navedeno da nacionalna agencija ima prioritet u dobijanju akreditacije. Potom dolaze sportski dnevni listovi i na kraju ostala uticajna sredstva javnog informisanja.