3 dan fb pletikosic sebic i stefanovicPletikosić 29. u Fort Beningu

Stevan Pletikosić, kragujevački strelac, najbolje je plasirani srpski takmičar trećeg dana Svetskog kupa u streljaštvu u Fort Beningu u SAD.
Zauzeo je 29. mesto MK puškom trostav sa 623,2 kruga, na 37. poziciju plasirao se Milenko Sebić sa 622 kruga, dok je 88. Milutuin Stefanović sa 618,2 kruga.
Pre finala, najbolji je bio Amerikanac Majkl Mekfol sa 631,9 krugova, samo 0,4 kruga manje od svetskog rekorda. Finale je vredelo 626,3 kuga.
U finalu Mekfol je ubedljivo savladao Norvežanina Ole Kristijana Brina (206,3) i osvojio i olimpijsku vizu. Pošto je Brin već ispunio normu za Rio, drugu olimpijsku vizu osvojio je Indijac Gagan Narang koji je bio treći sa 185,8 krugova.
Četvrtog dana Svetskog kupa u Fort Beningu u subotu 6. aprila, Bobana Veličković, Jasmina Grgić i Zorana Arunović boriće se vazdušnim pišztoljme za medalje i tri olimpijske vize. Jasna Šekarić gađaće za „em ku es“. Na vatrenu liniju izači će u eliminacijama MK puškom trostav Ivana Maksimović i Andrea Arsović.
Srbija je u prva tri dana Svetskog kupa u Minhenu osvojila tri zlatne medalje i dve olimpijske vize: Milutin Stefanović (vazdušna puška) i Damir Mikec (MK pištolj) su pobedama overili i ulaznice za olimpijski turnir u Riju, dok je Andrea Arsović, koja je olimpijsku vizu osvojila lane na SP u Granadi, trijumfovala vazdušnom puškom.

Povezana vest:  Zorana Arunović sportista godine u izboru USNS