ISSF 2015-1

Mikec na prvoj strani „ISSF njuz“ magazina

Fotografija srpskog strelca Damira Mikeca našla se na naslovnoj strani zvaničnog glasila Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) sa sedištem u Minhenu. U četvrtom broju za ovu godinu, Mikec je dobio naslovnicu ali i priču na trećoj strani kao osvajač dve zlatne medalje, MK i vazdušnim pištoljem, na prvim Evropskim igrama u Bakuu. Zapažen prostor i fotografije dobile su i druge dve srpske šampionke ovih igara Andrea Arsović (vazdušna puška) i Zorana Arunović (vazdušni pištolj) uz konstataciju da je Srbija se četiri zlata bila druga nacija na streljačkom turniru iza Italije.
– Prijatno sam se obradovan, biti dva puta na naslovici u pet godine je lepa stvar – kaže Damir Mikec koji je bio na naslovnoj strani i u četvrtom broju za 2010.- Nadam se da će biti dobrih rezultata i u finalu Svetskog kupa od 1. do 6. septembra u Minhenu čime bih ovu veoma uspešnu godinu, u kojoj sam osvojio i olimpijsku vizu za Rio, zaokružio na najlepši način.
Mikec može da se, uz dobar plasman u Minhenu, nađe i u krugu kadidata za strelca godine u svetu u izboru ISSF sa dva zlata iz Bakua, evropskim srebrom iz Arnhema i zlatom sa Svetskog kupa u Fort Beningu…
Takođe u ovom broju „ISSF njuza“, objavljeni su rezultati i analize Svetskih kupova u Fort Beningu i Minhenu. Ponovo je, uz fotografije naših asova, u komentaru učešća srpskih strelaca na Svetskom kupu u Fort Beningu istaknuto da je Srbija bila sa tri zlata (Mikec, Arsović i Stefanović) najbolja nacija, a objavljena je i fotografija „srebrne“ Bobane Veličković sa Svetskog kupa u Minhenu kada je osvojila i olimpijsku vizu za Rio.
U poslednjih desetak godina, na naslovnoj strni bila je Andrea Arsović u broju 3 iz 2103. kada je godinu počela sa dva zlata na Svetskim kupovima u Čangvonu i Fort Beningu, a u tom broju objavljen je i specijalni intervju sa Ivanom Maksimović olimpijskom vicešampionkom iz Londona 2012. Na naslovnoj strani bila je i Jasna Šekarić u broju 1 za 2006. kada je „delila“ prvu stanu kao strelac godine u 2005. sa Amerikancem Vinsentom Henkokom (glineni golubovi – skit).

Povezana vest:  Usvojena ostavka predsednika SS za leteće mete Srbije Dragana Jevtića