mikec levo u ekipi kelhajm gmind

Mikec i Grgić počeli Bundes ligu pobedama

Srpski strelci olimpijci Damir Mikec (Kelhajm iz Gminda) i Dimitrije Grgić iz Valdkirha počeli su pobedu u novoj sezoni Bundes lige vazdušnim pištoljem!
Kelhajm iz Gminda, prošlogodišnji šampion, za koga gađa srpski olimpijac Damir Mikec, u prvom kolu u grupi „Jug“ pobedio je Otlingen sa 4:1 i sa 53 kruga više u ukupnom zbiru krugova. Mikec je doneo bod svojoj ekipi savladavši sa 382:371 Ahima Rutera.
Valdkirh Dimitrija Grgića je prošle sezone iz druge ušao u prvu Bundes ligu „Jug“ prvi put u istoriji kluba i na startu je priredio veliko iznenađenje savladavši bogati Minhen sa 3:2 u čijim redovima, bar kako je najavljeno na zvaničnom sajtu Bundes lige će i ove godine gađati Andrija Zlatić koji nije bio u sastavu u ovom kolu. Grgić je pobedio sa 379:377 čuvenu ukrajinsku olimpijku Olenu Kostevič i doneo važan poen svom klubu.
U prvom kolu, takođe u prvoj Bundes ligi u grupi „Jug“ nije gađala za svoj Ludvigzburg Zorana Arunović, koja se na sajtu Bundes lige nalazi i ove godine na listi članova. Ludvigzburg je savladao Dinamo Firt sa 4:1.
– Posle 11 meseci paklene sezone i samo 20 dana odmora počeo sam novu, olimpijsku sezonu pobedom što je, za mene i mog trenera Gorana Mikeca, dobar znak – kaže Damir Mikec.- Bundes liga će ove godine biti veoma kvalitetna sa mnogo dobrih stranaca i neće biti lako da odbranimo titulu. Naš drugi tim lane je pobedio u drugoj Bundes ligi, ali nije imao pravo da pređe u viši rang gde je prva ekipa, takođe je pobedio u prvom kolu savladavši bogati HSG.
Puškom, Bundes liga počinje 10. oktobra i prema zvaničnim listama u grupi „Sever“ u Kevelaru će i ove godine gađati Ivana Anđušić Maksimović a u drugoj ekipi Kevelara u drugoj Bundes ligi – grupa „Zapad“ prijavljen je Milenko Sebić. U zezoni 2015-2016. u svim rangovima Bundes lige gađaće 169 stranaca od Japana, preko Australije i Indije do SAD.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Nade za Buenos Aires na izazovu u Bolonji