dj 2 miks stevanovic i babic

Miks tim puškom treći u polufinalnoj grupi

Juniorski miks tim Srbije vazdušnom puškom Milica Babić – Stevan Jovanović, zauzeo je treće mesto u polufinalnoj grupi sa 159,4 kuga, i nije se plasirao u borbu za medalje na Šampionatu Evrope u Đeru u Mađarskoj.
U polufinale, Srbija se plasirala kao sedma u osnovnom delu sa 515,2 krugova. Žrebom je dospela u polufinalnu grupu sa Holandijom, Mađarskom i Turskom. Kada je počelo ispadanje, Turska je prva napustila „bojno polje“, Srbija se borila sa Holandijom za drugo mesto, ali nije uspela da se domogne meča za bronzu.
U drugoj polufinalnoj grupi, prvo mesto osvojila Švajcarska i otišla u meč za zlato sa Mađarskom, drugi su bili Izraelci (tek posle raspucavanja) i otišli u borbu za bronzu sa Holandijom. Rusija je u ovoj grupi bila treća, a Hrvatska četvrta. Ukupno je učestvovalo 19 miks timova.
U mečevima za medalju, miks tim opaljuje dve dijabole za 100 sekundi, rezultat se sabira i bolji dobija poen. Pobednik je ekipa koja je prvo dođe do pet poena.
U finalu, Švajcarska (Sara Hornung – Kristof Duer) je vodila sa 4:2, Mađarska (Viktoria Hurai- Ištvan Peni) je izjednačila i u odlučujuća dva hica domaćini su na radost prepunog gledališta bili uspešniji. Treći su Izraelci Tal Engler i Ofek Engler.
Pištoljem, mladi par Srbije Marija Šunjevarić i Branko Mašanović zazeli su u kvalifakacijama poslednje, 14. mesto sa 453 kruga i nisu se našli među osam ekipa u polufinalu.
– Imali smo u miks timu puškom indisponiranog Stevana Jovanovića i ceo teret borbe za ulazak među četiri ekipe pao je na Milicu Babić koja je sjajno „vukla“, ali nije mogla sve da popravi – rekao je Srećko Pejović, sportski direktor SS Srbije.- Objektivno, očekivanja su nam bile mnogo veća… Pištoljem, posle prepodnevnog gađanja juniora, videlo se su daleko od onoga što smo priželjkivali a to je da se nađu što dalje od začelja.

Povezana vest:  “Škepo” iz Gornjeg Milanovca i Radiša Borisavljević osvojili titule papovkom na Šampionatu Srbije u Trsteniku