danska 2009 TODOROVIC MAZINJANIN I BISERCICOdređene reprezentacije za Ligu mladih Evrope u Bolonji

 

Selektor Zoran Stojiljković odredio je dve reprezentacije Srbije koje će učestvovati u finalu Lige mladih Evrope vazdušnom puškom i pištoljem čiji će domaćin biti Bolonja od 1. do 3. oktobra.

Puškom će se takmičiti Katarina Biserčić (Niš), Borislav Mazinjanin (Policajac) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad).

Pištoljem će gađati Emilija Zdravković (Jagodina), Ana Simić (Bor 030) i Olgica Zarić (Kikinda).

Povezana vest:  Arsovićeva prva u finalu Kupa Srbije u Novom Sadu

U prvom finalu Lige mladih Evrope prošle godine u Helsingoru u Danskoj srpska reprezentacija puškom u sastavu Katarina Biserečić, Borislav Mazinjanin i Dragana Todorović osvojila je zlatnu medalju!

Obe selekcije izborili su plasman u finale u maju u kvalifikacionoj grupi u Vroclavu. Selekcija puškom bila je prva, a pištoljem treća, ali je u finale pištoljem prošla kao najbolja trećeplasirana selekcija po bodovima. Na završni turnir sa osam ekipa, idu po dve najbolje selekcije sa tri kvalifikaciona turnira, domaćin i najbolja trećeplasirana ekipa po bodovima.

Povezana vest:  Arunovićeva i Mikec najuspešniji strelci Srbije u 2019.

U Ligi mladih Evrope učestvuju strelci od 14 do 18 godina vazdušnom puškom i pištoljem, u ekipama koje mogu da budu samo muške, samo ženske, ali i mešovite. Gađa se 40 dijabola. Pre meča određuju se redosled strelca – prvi iz  jedne ekipe gađa sa prvim iz druge i tako redom. Posle svakih deset dijabola proglašava se rezultat. Za pobedu u tih deset dijabola (seriji) strelac dobija dva poena, nerešeno donosi poen. Na kraju, ukupan zbir bodova po serijama određuje ekipnog pobednika, maksimalno može da bude 24:0.

Povezana vest:  Veličkovićeva i Stefanović pobedili, Arsovićeva, Šekarićeva i Grgić drugi, Arunovićeva treća na „Gran pri Beograda"