DETALJ SA TAKMICENJA LIGE MLADIH EVROPEMladi srpski strelci puškom u polufinalu Lige mladih Evrope protv Hrvatske

 

Katarina Biserčić (Niš), Borislav Mazinjanin (Policajac) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad) članovi reprezentacije Srbije vazdušnom pukom zabeležili su jednu pobedu i jedan poraz na završnom turniru Lige mladih Evrope u Bolonji, ali su se plasirali u polufinale i u nedelju 3. oktobra rival će im biti Hrvatska.

U prvom kolu, Srbija je izgubila od domaćina Italije sa 15:9, ali je pobedila Francusku sa 15:9 i plasirale se u polufinale pošto treća selekcija u njihovoj kvalifikacionoj grupi, Norveška, nije doputovala.

Povezana vest:  SP U GAĐANJU GLINENIH GOLUBOVA, BEOGRAD 2011, Nemanja Smiljanić 30. junior, Pera Nedić 109. u konkurenciji seniora posle prvog dana na SP u gađanju glinenih golubova- trap

Pištoljem su se nadmetale Emilija Zdravković (Jagodina), Ana Simić (Bor 030) i Olgica Zarić (Kikinda). Izgubile su sva tri meča: od Italije 17:7, Španije 15:9, Rusije 23:1 i nisu prošle u polufinale.

U Ligi mladih Evrope učestvuju strelci od 14 do 18 godina vazdušnom puškom i pištoljem, u ekipama koje mogu da budu samo muške, samo ženske, ali i mešovite. U kvalifikacijama gađa se 40 dijabola, a rivali se određuju žrebom. Pre meča određuju se i redosled strelaca – prvi iz jedne ekipe gađa sa prvim iz druge i tako redom. Posle svakih deset dijabola (moraju da se ispale za 12 minuta) proglašava se rezultat. Za pobedu u tih deset dijabola (seriji) strelac dobija dva poena, nerešeno donosi poen. Na kraju, ukupan zbir bodova po serijama određuje ekipnog pobednika, maksimalno može da bude 24:0.

Povezana vest:  Zorana Arunović šesta posle preciznog dela u Koreji

U finalu gađa, takođe, strelac protiv strelca, ali sa 20 dijabola i ograničenim vremenom za nišanjenje od 75 sekundi za svaku. Posle svakog hica proglašava se pobednik i on dobija dva boda. Za nerešen rezultat dobija se bod.

U stručnom timu reprezentacija Srbije su treneri Dragan Marković (Novi Sad) i Dragan Grbić (Kikinda).

Na prvom finalu Lige mladih Evrope prošle godine u Helsingoru u Danskoj srpska reprezentacija puškom u sastavu Katarina Biserčić, Borislav Mazinjanin i Dragana Todorović osvojila je zlatnu medalju!

Povezana vest:  Mihajlović odabrao kvartet za Granadu