visoka_skolaJasni Šekarić, Zorani Arunović, Jeleni Arunović i Nebojši Iliću priznanja Visoke sportske i zdravstvene škole

 

Nastavno veće Visoke sportske i zdravstvene škole dodelilo je posebna priznanja Jasni Šekarić za izuzetan doprinos u razvoju streljačkog sporta, Zorani Arunović za vrhunske sportske rezultate i zlatnu i srebrnu medalju na Šampionatu sveta u Minhenu i Jeleni Arunović za srebrnu ekipnu svetsku medalju koju je osvojila u reprezentaciji sa sestrom Zoranom i Jasnom Šekarić.

Posebno priznanje za dugogodišnji uspešan razvoj i afirmaciju sporta i plodonosan rad u veslanju dobio je proslavaljeni stručnjak i selektor Nebojša Ilić, koji je bio službeno sprečen da prisustvuje dodeli.

Povezana vest:  Tri zlata, dva srebra i bronza srpskim strelcima u Solinu

Priznanja i umetničke slike, na prigodnoj svečanosti, uručio je  direktor škole profesor dr Ljubiša Lazarević, a ugledne goste pozdravio je predsednik Saveta škole profesor dr Srećko Radisavljević.

– Uvek nam je drago kada čujemo da su naši studenti i uspšeni sportisi, a kasnije i vrhunski treneri. Organizovali smo ovu malu svečanost da bismo obeležili uspeh srpskog streljaštva na Šampionatu sveta u Minehnu, a među osvajačima medalja bila je i naš student, uskoro i diplomac Jelena Arunović, koja je i trener sestri Zorani, vlasnici zlatne i dve srebrne svetske medalje i, za sada, jedinom ženskom sportisti iz Srbije koji je ispunio olimpijsku normu za London 2012 – istakao je profesor dr Ljubiša Lazarević. – Visoka sportska i zdravstvena škola zauzima istaknuto mesto u sistemu obrazovanja u Srbiji i nadamo se da će i ubuduće iz nje izlaziti uspešni treneri i stručnjaci, koji će služiti na čast i nama, njihovim prfesorima, ali i srpskom sportu.

Povezana vest:  Pančevci pozlatili puške u Kikindi

Svečanosti je prisustvovala i Ivana Maksimović finalista Šampionata sveta u Minhenu i član šampionske juniorske reprezentacije Srbije vazdušnom puškom sa EŠ u Merakeru ove godine, koja je student ove škole. Među uglednim zvanicama bili su i dr Branislav Jevtić sportski direktor OK Srbije, Goran Maksimović samostalni stručni saradnik Streljačkog saveza Srbije, mr Gordana Todorić iz Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, Nikola Nikolić direktor SK Crvena zvezda, Vladimir Jevtić sportski direktor SK Crvena zvezda, dr Dragan Strelić profesor škole i istaknuti streljački sudija kao i drugi ugledni sportski radnici, članovi porodice i prijatelji streljačkog sporta.

Povezana vest:  Srbija peta u Ligi mladih Evrope