Selektor Stojiljković odredio strelce za pripreme u Niškoj Banji

 

TANDEM ZA USPEHE SELEKTOR ZORAN STOJILJKOVIC I GORAN MAKISMOVICSelektor srpske streljačke reprezentacije Zoran Stojiljković, odredio je učesnike prvih priprema za Šampionat Evrope i Merakeru u Norveškoj od 7. do 14. marta koje će se održati u Niškoj Banji od 19. do 26. janauara.

– U ovoj fazi okupiće se samo strelci koji su na listi olimpijskih kandidata i  iskoristićemo pripreme i da za lekarske preglede i testiranje. Baza će biti u hotelu „Terme“ i postavićemo i elekronske uređaje „SKAT“ tako da će strelci raditi i vazdušnim oružjem – naglasio je Stojiljković. – Andrija Zlatić, koji brani titulu evropskog šampiona vazdušnim pištoljem iz Praga 2009. neće biti na ovim priremama, odlučlio je da radi, u prvoj fazi, u Užicu.

Povezana vest:  Goran Stojadinović osmi, Zoran Lukić 13. na „Velikoj nagradi Beograda“

Na pripremama će biti osmoro strelaca puškom Lidija Mihajlović (Niš), Aranka Binder (Novi Sad), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće) i Andrea Arsović (Partitzan), Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac), Milenko Sebić (Policajac), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) i Dragan Marković (Novi Sad) kao i troje takmičara pištoljem Damir Mikec (Policajac), Jasna Šekarić i Zorana Arunović (obe C. zvezda). U stručnom štabu biće treneri reprezentacije Mira Maksimović, Ivan Kvasnevski i Goran Maksimović.

– Druge pripreme održaćemo uoči Šampionta Evrope, od 20. do 28. februara kada će biti pozvani svi koji će gađati na Prvenstvu Evrope – dodao je Stojiljković. – Planirali smo ih u Novom Sadu ali sve će zavisiti da li će njihovo strelište u Spensu ostati, jer je planirano da se demontira i iseli. Srbija, zemlja evropskih prvaka, polako ali sigurno ostaje bez strelišta! Čeka nas izuzetno bogata i teška sezona, savez je suočen sa besparicom i ako dodate i probleme sa objektima, sve to izuzetno opterećuje i strelce i stručnjake.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Prvenstvo Srbije: Kovačeviću „dupla kruna“, tri zlata evropskim miks šampionima

Do Prvenstva Evrope u Norveškoj, srpski strelci učestvovaće od 26. do 30. januara na turniru u Minhenu, a na domaćoj sceni gađaće u finalu Kupa Srbije 13. i 14. februara kao i na Šampionatu Srbije vazdušnim oružjem 27. i 28. februara. U ovoj sezoni srpski strelci gađaće i na četiri Svetska kupa – u Sidneju od 20. do 28. marta, u Pekingu od 15. do 25. aprila, u Fort Beningu u SAD od 22. do 30. maja i u Beogradu od 23. do 30. juna. Glavni cilj sezone je 50. jubilarni Šampionat sveta u svim disciplinama u Minhenu od 29. jula do 11. avgusta gde će se prvi put vaditi i vize za Olimpijske igre u Londonu 2012. Za prve letnje Olimpijske igre mladih u Singapuru od  15. do 19. avgusta kvalifikacije će biti na Šampionatu Evrope u Merakeru.

Povezana vest:  Strelci pred ambisom

Na Prvenstvu Evrope 2009. u Pragu Andrija Zlatić je osvojio zlato vazdušnim pištoljem, a muška seniorska reprezentacija ovim oružjem, u kojoj su bili i Damir Mikec i Dimitrije Grgić, se okitila srebrnim trofejem.