jasna_sekaricPrve pobede Jasne Šekarić, Danice Rašete i Đorđa Žakule u Kupu Srbije

 

Jasna Šekarić (Crvena zvezda) u konkurenciji seniorki, Danica Rašeta (Zemun Centar) u kategoriji juniorki i junior Zvezdare Đorđe Žakula osvojili su prva mesta u gađanju MK pištoljem 30 plus 30 metaka u prvom Kupu Srbije na strelištu na Carevoj ćupriji u Beogradu.

Šekarićeva je pre finala bila druga sa 576 krugova i čak pet krugova zaostatka u odnosu na vodeću, drugaricu iz kluba Zoranu Arunović (581). Gađala je, međutim,  finale dobro (204,8) i osvojila prvo mesto sa 780,8 krugova (576). Zorana Arunović jer ostala na drugoj poziciji 779,3 (581), dok je treće njena sestra Jelena Arunović (Crvena zvezda) sa 776,3 (572) kruga. I ona je odlično gađala finale, 204,3 kruga!

Povezana vest:  Dve titule u Kragujevcu, po jedna u Nišu i Smederevu

Plasman za juniorke određivan je na osnovu rezultata  osnovnog dela, stim što su juniorke mogle da gađaju i finale u apsolutnoj konkurenciji sa seniorkama i bore se za medalje. Pobedila je Danica Rašeta iz ekipe Zemun Centar sa 556 krugova, ispred Bobane Veličković sa 554 i Ane Simić (obe Bor 030) sa 539 krugova.

Povezana vest:  Proslavljena medalja i svetski rekord Andree Arsović

Prvi put u Kupu Srbije, gađali su i juniori ovim pištoljem. Ova disciplina je, inače, na programu svetskih i evropskih šampionata za omladince i po preporuci Stručne komisije SSS uvedena je i u program domaćih takmičenja, kupa i šampionata. Juniori nisu gađali finale, a pobedio je Đorđe Žakula iz Zvezdare sa 552 kruga ispred Miloša Katanića iz Crvene zvezde sa 530 i Bojana Kobala iz Zvezdare sa 553 kruga.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Drugo kolo Kupa SSS: Sebić i Arsovićeva najprecizniji u trostavu

U subotu 10. aprila i nedelju 11. aprila u Novom Sadu će se održati prvi Kup Srbije MK puškom i pištoljem na 50 metara.