andrea arsovic

Na EŠ u Brešu putuju i lični treneri strelaca

 

Selektor streljačke reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković odredio je još početkom meseca reprezentacije za Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem u Breši u Italiji od 1. do 6. marta, ali je u četvrtak 17. februra saopštio i sastav stručnog štaba i spisak ličnih trenera strelaca koji će pratiti borbe za medalje.

Na  Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem gađaće šest, od maksimalnih osam reprezentacija. Srbija neće imati predstavnike u juniorskim  kategorijama u disciplini vazdušni pištolj:

Puška – seniori: Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Dragan Marković i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad).

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Lidija Mihajlović (Niš).

Povezana vest:  Trifunjagić nije pogodio Singapur

Juniori: Borislav Mazinjanin (Policajac), Igor Čotra (Zvezdara) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad).

Juniorke: Tašana Bogatinovski (Pančevo), Katarina Biserečić (Niš) i Dragana Todorović (Novi Beograd Uščće).

Pištolj – seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Dimitrije Grgić (Akademac).

Seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 030).

U stručnom štabu su  Zoran Stojiljković, selektor i trener za pušku i pištolj, Ivan Kvasnevski – trener za pištolj, seniorske kategorije, Aleksandra Ivošev – trener za pušku, seniorske i juniorske kategorije i Ivan Manojlović – trener za pušku, juniorske kategorije

Na put idu i lični treneri strelaca (o trošku SSS): Miribana Maksimović Jelena Arunović, Pavle Zlatić, Boban Marković, Dragan Donević, Goran Mikec i Milutin Stefanović.

Povezana vest:  Vladimir Lisin i Milan Šotra u Moskvi potpisali ugovor o organizaciji EŠ u Beogradu

Prva grupa kombijem sa strelišta Cereva ćuprija kreće 1. marta  u 8 časova (juniori puška i juniorke puška, selektor Stojiljković, treneri Ivošev i Manojlović). Druga grupa (seniori i seniorke puška i seniori i seniorke pištolj, trener Kvasnevski i svi lični trener) polazi 3. marta u 7 časova takođe sa Careve ćuprije. I povratak je u dve grupe, 4. i 6. marta.

Raspored takmičenje u Breši je – 3. mart: juniorke – puška (finale od 15,00).

4. mart: juniori – puška (finale od 12,00).

5. mart: seniori – pištolj (finale od 12,00), seniorke – puška (finale od 15,00).

Povezana vest:  Jelena Živković i Predrag Simović pobedili na 5. studentskom Kupu Srbije u streljaštvu

6. mart: seniorke – pištolj (finale od 11,30), seniori – puška (finale od 15,00).

Na Šampionatu Evrope 2010. u Merakeru u Norveškoj strelci Srbije su osvojili četiri zlatne medalje. Šampionke Evrope u seniorskoj konkurenciji postale su Andrea Arsović (puška) i Bobana Veličković (pištolj), ekipno zlato osvojila je ženska seniorska reprezentacija vazdušnim pištoljem (Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Bobana Veličković) kao i ženska juniorska reprezentacija vazdušnom puškom (Ivana Maksimović, Katarina Biserčić i Dragana Todorović). Muška juniorska reprezentacija puškom i muška seniorska reprezentacija pištoljem bile su četvrte, dok je ženska seniorska reprezentacija puškom osvojila šesto mesto.