ZORAN STOJILJKOVIC SELEKTOR

Stojiljković ne obećava medalje

 

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković, ne obećava medalje na Šampionatu Evrope vazdušnim oružjem koji 3. marta počinje u Breši u Italiji:

– Mogu samo da očekujem od strelaca da postignu najbolje rezultate ove sezone upravo u Breši, a sa njima, siguran sam da mogu i do visokih plasmana. Na ovom takmičenju ne osvajaju se olimpijske vize za London, i ono je nama ali i ostalim strelcima iz Evrope, neka vrsta zaleta za predstojeća četiri Svetska kupa na kojima u svakoj disciplini dva najbolje plasirana, isključujući strece koji su lane na Svetskom šampionatu već ispinili olimpijsku normu, dobijaju ulaznicu za London. Nama su već doneli vize Zorana Arunović, Andrija Zlatić, Damir Mikec i Nemanja Mirosavljev – kaže Stojiljković pred polazak za Brešu.- Dve naše reprezentivke brane titule iz Merakera 2010, Bobana Veličković pištoljem i Andrea Arsović puškom, a Zorana Arunović koja je svetska šampionka vazdušnim pištoljem sigurno želi da potvrdi dominaciju i u Evropi. Računam na Anrdiju Zlatića koji je ove sezone broj jedan po rezultatima vazdušnim pištoljem u svetu, ali i na Damikra Mikeca koji ume da se motiviše na najjačim takmičenjima.

Ženska reprezentacija Srbije brani evropsku titulu pištoljem i u istom sastavu iz Merakera gađaće i u Breši.  I muški tim ovim oružjem spada u sam svetski vrh, oni su vicešampioni sveta iz Minhena 2010. Na visok plasman mogu da računaju i seniorke puškom a iskustvo je na strani naše muške reprezentacije ovim oružjem.

Povezana vest:  Nemanja Mirosavljev, Andrea Arsović i Andrija Zlatić odbranili titule u finalu Kupa Srbije

– Mislim da su zbog nedostatka sredstava kolatelarna šteta naši juniorski timovi koji nisu imali ni dan priprema, a imamo talentovane i već dokazane generacije – dodao je Stojiljković.-  Jedna grupa strelaca radila je na Zlatiboru zahvaljujući programu OKS  i sigurno im je koristilo. Ostali su se pripremali po klubovima.

Po programu, Stojiljković je po završetku Evropskog prvenstva planirao odlazak u Osijek gde na strelištu Pampas ima podno grejanja i može da se trenira i malim kalibrom za Svetske kupove. Međutim, politička situacija u Hrvatskoj je složena i  osetljiva i Stojiljković je odustao od ovih priprema:

– Nismo računali na ovo, tako da nemamo plan B, jer nismo rezrvisali termine u Dortmundu ili na nekom drugom pogodnom strelištu. Jedino su Zorana i Jelena Arunović uspele, da preko ličnih veza obezbede da budu od 10. marta do polaska na prvi svetski kup u velikom centru svetskog streljaštva u Sulu u Nemačkoj – objasnio je Stojiljković.

Na  Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem gađaće šest, od maksimalnih osam reprezentacija, Srbija neće imati predstavnike u juniorskim  kategorijama u disciplini vazdušni pištolj:

Povezana vest:  Kadetkinje Mladosti iz Inđije napunile postolje na Prvenstvu Vojvodine

Puška – seniori: Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Dragan Marković i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad).

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Lidija Mihajlović (Niš).

Juniori: Borislav Mazinjanin (Policajac), Igor Čotra (Zvezdara) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad).

Juniorke: Tašana Bogatinovski (Pančevo), Katarina Biserečić (Niš) i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće).

Pištolj – seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Dimitrije Grgić (Akademac).

Seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 030).

U stručnom štabu su Zoran Stojiljković, selektor i trener za pušku i pištolj,

Ivan Kvasnevski – trener za pištolj, seniorske kategorije, Aleksandra Ivošev – trener za pušku, seniorske i juniorske kategorije i Ivan Manojlović – trener za pušku, juniorske kategorije

Na put idu i lični treneri strelaca (o trošku SSS): Miribana Maksimović Jelena Arunović, Pavle Zlatić, Boban Marković, Dragan Donević, Goran Mikec i Milutin Stefanović.

Raspored takmičenje u Breši je – 3. mart: juniorke – puška (finale od 15,00).

4. mart: juniori – puška (finale od 12,00).

5. mart: seniori – pištolj (finale od 12,00), seniorke – puška (finale od 15,00).

6. mart: seniorke – pištolj (finale od 11,30), seniori – puška (finale od 15,00).

Povezana vest:  Andija Zlatić treći, Mikec sedmi, Aleksandrovski osmi u Minhenu

Na Šampionatu Evrope 2010. u Merakeru u Norveškoj strelci Srbije su osvojili četiri zlatne medalje. Šampionke Evrope u seniorskoj konkurenciji postale su Andrea Arsović (puška) i Bobana Veličković (pištolj), ekipno zlato osvojila je ženska seniorska reprezentacija vazdušnim pištoljem (Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Bobana Veličković) kao i ženska juniorska reprezentacija vazdušnom puškom (Ivana Maksimović, Katarina Biserčić i Dragana Todorović). Muška juniorska reprezentacija puškom i muška seniorska reprezentacija pištoljem bile su četvrte, dok je ženska seniorska reprezentacija puškom osvojila šesto mesto.

Svetski kupovi preko pola sveta

Na prva dva Svetska kupa u streljaštvu u ovoj godini, u Sidneju (21.- 29. mart) i Šangvonu u Koreji (7. – 15. april), učestvovaće 12 srpskih takmičara i takmičarki.

Selektor Zoran Stojiljković se odlučio za ove sastave- vazdušna puška, seniori: Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Dragan Marković i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad).

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Lidija Mihajlović (Niš).

Vazdušni pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Dimitrije Grgić (Akadamac).

Seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 03).

U stručnom timu biće, uz  selektora Stojiljkovića i trener reprezentacije Ivan Kvasnevski.

Preostala dva svetska kupa u 2011. održaće se od 14. do 22. maja u Fort Beningu (SAD) i Minhenu od  16. do 23. juna.