MILENKO SEBIC_kovilovo

U Fort Beningu na Svetskom kupu 12 strelaca

 

Selektor Zoran Stojiljković odličio je da na trećem svetskom kupu od 14. do 23. maja u američkoj vojnoj bazi Fort Bening učestvuje dvanaestoro srpskih strelaca. U odnosu na ekipu koja je gađala u Sidneju i Čangvonu u Koreji došlo je samo do jedne izmene. Umesto Dragana Markovića (Novi Sad), gađaće puškom Milenko Sebić iz beogradskog Policajca.

Povezana vest:  Arsovićeva prva u finalu Kupa Srbije u Novom Sadu

U stručnom timu su selekor Stojiljković i trener reprezentacije Ivan Kvasnevski.  Na listi putnika su puška, seniori: Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Milenko Sebić (Policajac) i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad).

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Lidija Mihajlović (Niš).

Pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Dimitrije Grgić (Akadamac).

Seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 030).

Povezana vest:  Zlatić četvrti, Mikec peti u Bangkoku

I na ovom svetskom kupu najbolja dva u disciplinama MK oružjem i najbolja tri vazdušnim oružjem izvadiće olimpijske vize za London. Srbija do sada ima šest olimpijskih viza, četiri pištoljem koje su doneli Zorana Arunović, Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić i dve puškom (Ivana Maksimović i Nemanja Mirosavljev).

Srpski strelci su prošle godine u Fort Beningu osvojili dve medalje, Damir Mikec zlato vazdušnim pištoljem i Andrea Arsović bronzu vazdušnom puškom.

Povezana vest:  Grgić najbolji prvog dana u Solinu, Kačavenda drugi, treća mesta za Ivanu Maksimović i Bobanu Veličković, Srbija druga ekipa vazdušnom puškom!

Šesto mesto u finalu imala je Jasna Šekarić MK pištoljem. Deseta mesta osvojili su Stevan Pletikosić MK puškom 60 ležeći i Zorana Arunović MK pištoljem, dok su 11. bili Bobana Veličković (vazdušni pištolj), Damir Mikec (MK pištolj) i Stevan Pletiskosić (MK  puška 3 puta 40 metaka).

Poslednji Svetski kup u sezoni je  u Minhenu od  16. do 23. juna.