Srpska olimpijka Bobana Veličković (Bor 030) odbranila je titulu šampiona države malokalibarskim pištoljem za dame.

Nadmetanjem MK pištoljem za žene danas je u Novom Sadu završeno Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke.

Veličkovićeva, koja je u finale ušla kao peta, je bila ubedljiva u poilufinalnom delu takmičenja, u kome je pogodila 18 „unutrašnjih centara“ (hitac 10,3 i bolji). U meču za zlato bila je uspešnija od Jasmine Milovanović (Smederevo), koja je sa 577 krugova ostvarila najbolji rezultat u kvalifikacijama. Bronza je pripala Danici Rašeti (Zemun Centar).

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd iskovao bodove protiv Metalca, Pionir sjajniji od Kristala

Dani streljaštva se u Novom Sadu, nastavljaju i posle nacionalnog prvenstva. Olimpijci se na Gradskom strelištu u „Srpskoj Atini“ pripremaju za Igre u Riju, a od 14. do 17. jula biće održan tradicionalni miting „Velika nagrada Novog Sada“, koji će okupiti mnoge svetske asove. 

MK pištolj, 25 metara (30 metaka brza + 30 precizna paljba)

Povezana vest:  ŠAH, Todorović i Matić pobednici Kumovijade u Guči

Konačan plasman: 1. Bobana Veličković (Bor 030), 2. Jasmina Milovanović (Smederevo), 3. Danica Rašeta (Zemun Centar), 4. Jasna Šekarić (Crvena zvezda), 5. Zorana Arunović (Crvena zvezda)… Meč za zlato: Veličković – Milovanović 7:1 u poenima po serijama. Meč za bronzu: Rašeta – Šekarić 7:3… Polufinale: 1. Veličković 18 (od mogućih 25) „unutrašnjih centara“, 2. Milovanović 14, 3. Šekarić 13, 4. Rašeta 13, 5. Arunović 13 (odlučilo raspucavanje)… Kvalifikacije: 1. Milovanović 577, 2. Arunović 576, 3. Rašeta 575… Za finale 535. Ukupno 11 takmičarki.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Grozdanović, Lukićeva, Miković i Ljubinkovićeva šampioni