MILE DJAPIC NOVI PREDSEDNIK SS BEOGRADA

Mile Đapić izabran za predsednika Streljačkog saveza Beograda

Nekadašnji strelac Crvene zvezde na nacionalnom programu Mile Đapić izabran je za predsednika Streljačkog saveza Beograda na vanrednoj Izbornoj skupštini SSB održanoj u klubu sportista Partizana.

Đapić je dobio 31 glas od 31 delegata koliko je prisustvovalo Skupštini SSB. Njega su predložili klubovi Crvena zvezda, Akademac, Voždovac i Kolubara iz Lazarevca.

Mile Đapić je od sredine februara vršio dužnost predsednika SSB (kao potpredsednik) pošto je na godišnjoj Skupštini SSB dotadašnji predsednik Bojan Bojanić razrešen dužnosti.

– Cilj svih nas u rukovodstvu SSB je da, pre svega, obezbedimo beogradskim strelcima neophodne objekte. U Beogradu se gase klubovi jer nemaju strelišta i to je problem koji će, uz one materijalno – finansijske biti najteže da rešimo. Nadamo se podršci Saveza sportova Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu Beograda ali i Streljačkog saveza Srbije da zajedničkim snagama, obezbedimo krov nad glavom  strelcima koji zaslužuju, zbog svega što daju srpskom sportu, mnogo bolje uslove – rekao je Mile Đapić.

Povezana vest:  Nemanja Smiljanić najbolji junior na „Velikoj nagradi Peraci“ u Beogradu

U Upravni odbor SS Beograda izabrano je osam delegata: Mitja Grgić (Akademac), Dušan Kukrik (Partizan), Vasilije Groza (Policajac), Olga Ćosić (Voždovac), Mirko Petrović (Kolubara), Nikola Tisinović (Palilula), Nenad Putnik (Zemun Centar) i Ljubiša Damjanović (PKB).

Nadzorni odbor činiće Nebojša Adamović (Palilula), Radomir Pavlović (Policajac) i Ištvan Poljanec (Akademac).

Jednoglasno, delagati su podržali predlog da se u najskorije vreme predloži novi član UO SS Srbije iz regiona Beograd jer jeDražen Požar (Partizan) bio neaktivan. Takođe jednoglasno, usvojen je prdlog da se zahteva od SS Srbije da se novi Pravilnik o stručnom radu SS Srbije počne da primenjuje odmah posle prve naredne Skupštine SS Srbije, a ne, kako je to predložio UO SSS posle OI u Londonu u  septembru 2012. Takođe, zatražiće se od Stručne komisije SSS da razmotri mogućnost izmene kalendara da se takmičenja u juniorskim kategorijama planirana za jun ove godine pomere za septembar jer su zakazane u veoma osetljivom periodu za mlade strelce zbog upisa u školu, polagnje  mature i prijemnih ispita na fakultetu.

Povezana vest:  Zavišićeva, Simićeva i Stevanović nastavili sa pobedama

Novi Upravni odbor prihvatio je obavezu da za prvu narednu Skupštinu SSB pripremi izveštaj o statusu, perespektivi i programu adaptacije strelišta u Mirijevu.