MINISTARKA_strELISTE

Snežana Samardžić Marković obišla strelište na Carevoj ćupriji

 

Ministar omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić – Marković sa saradnicima, pomoćnicima Draganom Atanasovim i Zagorkom Petrović Zlatanović, obišla je strelište na Carevoj ćupriji, jedan  od najstarijih sportskih objekata u Beogradu.

Domaćini su bili predsednik Streljačkog saveza Sbrije Obrad Stevanović i generalni sekretar SSS Nenad Petković sa saradnicima.

Obrad Stevanović je upoznao gošću sa veoma teškom situacijom u kojoj se nalazi streljački sport u Beogradu kada su objekti u pitanju, jer nema adekvatnog strelišta za MK oružje a postoji samo jedno veće za vazdušno oružje Strelište na Carevoj ćupriji je poslednji put detaljno renovirano pre više od 50 godina i bilo je dom generacija beogradskih strelaca. Na žalost, zub vremena je učinio svoje i trenutno je u veoma lošem stanju u šta se uverila i ministar Snežana Samardžić Marković.

Povezana vest:  Andera Arsović osvojila šesto mesto na Svetskom kupu u Fort Beningu i olimpijsku vizu za London, Andrija Zlatić šesti vazdušnim pištoljem

Generalni sekretar SS Srbije Nenad Petković obavestio je ugledne goste da ne postoje imovinsko pravni problemi, tako  da, ukoliko se pronađu stredstva ovo strelište može da se renovira i postane pravi trenažni centar za sve srpske strelce. Takođe, informisao je i o poslednjim uspecima srpskih strelaca na Svetskom kupu u Fort Beningu u SAD gde je osvojena jedna olimpijska viza za London 2012 dok su se bronzama okitili Andrija Zlatić MK pištoljem i Nemanja Mirosavljev MK puškom 60 metaka ležeći.

Povezana vest:  Sastav Srbije za turnir u Minhenu: Povratak Ivane Maksimović Anđušić

– Uslovi u kojima strelci rade su veoma loši i u ogromnoj nesrazmeri sa njihovim rezultatima koji su na ponos srpskom sportu – rekla je Snežana Samardžić Marković.- Stanje je alarmantno i hitno moramo da preduzmeo sve da ga popravimo.Trudiću se da pomognem da u mom mandatu strelci dobiju moderan objekat kakav zaslužuju.

Trenutno, strelci su najbrojniji srpski sportisti sa isponjenim normama za London. Ukupno sedmoro strelaca donelo je OKS i SSS olimpijske vize: Zorana Arunović, Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić (pištolj), Nemanja Mirosavljev, Andrea Arsović i Ivana Maksimović (puška).

Povezana vest:  Arsovićeva upucala 400 krugova u Belom Manastiru