Indijski strelci angažovali sopstvenim sredstvima ukrajinskog trenera

Samaress Jung pet zlata sa Igara Komonvelta 2006Grupa indijskih strelaca, nezadovoljna radom Streljačkog saveza Indije, koji od olimpijskih igara u Pekingu 2008. nije uspeo da angaćuje kvalitetnog nacionalnog trenera, odlučila je da, sopstvenim sredstvima, dovede da radi sa njima ukrajinskog stručnjaka Anatalija Podubnog, koji je 1980. bio trener SSSR na Olimpijskim igrama u Moskvi i radio je sa olimpijskim šampinom te godine Aleksandrom Melentijevim!
Samreš Juing (petosrtruki šampiona Igara Komonvelta 2006.), Hena Sidhi, Ronan Pandit, Amanopret Sing, Rušit Kapadia i Upsana Parašampuria plaćaće svako po 50.000 rupija (866,55 evra) mesečno Podubnom. Do Olimpijskih igara u Pekingu reprezentaciju Indije za pištolj vodio je mađarski stručnjak Čaba Đirik.
– Funkcioneri u savezu žive i rade po nekom svom kalendaru, a naš kalendar i datumi takmičenja su već odavno utvrđeni, ne mogu da se menjaju i mi nismo mogli više da čekamo i gubimo vreme – objasnio je ovaj potez Samreš Jung. – Odavno sam obavestio ministra za sport o ovom problemu, ali nisam dobio nikakav odgovor i morali smo sami da reagujemo.
Ministar sporta Indije Gil nije zadovoljan ovakvim potezom strelaca, izjavio je da nisu pokazali dovoljno strepljenja, ali je obećao da će pokušati da problem reši. Interesantno da je Streljačka federacija Indije, posle ovog poteza, intezivirala pregovore upravo sa Melentijevim da preuzme nacionalni tim za pištolj Indije.
U streljakom sportu Indije, aktivnosti se odvijaju na dva paralelna koloseka, kroz streljački savez, ali i u armiji . Dosta vrhunskih strelaca, muškaraca i žena, su profesionalni vojnici i indijska armija ima svoje trenerski i stručni tim za njih. U grupi strelaca koja je angažovali trenera najbolji rejting ima Hena Sidhu koja je 11. na svetskoj rng listi vazdušnim ptoljem. Samraš Jung je 51. na svetskoj rang listi MK pištoljem. 

Povezana vest:  Jasna Šekarić vodi posle preciznog dela gađanja