nemanja mirosavljev strelac i predsednik SK Novi Sad

U subotu i nedelju „Velika nagrada Novog Sada“  MK oružjem

Streljački klub Novi Sad, uz podršku društveno sportskih organizacija grada Novog Sada i prijatelja streljačkog sporta, organizovaće u subotu i nedelju „Veliku nagradu Novog Sada“ malokalibarskim oružjem na svom strelištu u Ulici put šajkaškog odreda 1 – a.

– Prijavljeno je blizu 200 učesnika i pretećih lica iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Južnoafričke Republike, El Salvadora, BiH i Srbije – kaže Nemanja Mirosavljev predsednik kluba Novi Sad.

– Ove godine gađaće se samo malokalibarskim oružjem a uveli smo i obe discipline pištoljem – na 50 metara za seniore i na 25 metara za dame. Očekujem dobre rezultate, srpskim strelcima će ovo takmičenje dobro doći kao deo priprema za Šampionat Evrope čiji će domaćini od 31. jula do 14. avgusta biti Beograd i Pančevo.

Povezana vest:  U SUSRET EŠ U BEOGRADU OD 31. JULA DO 14. AVGUSTA – MALA STRELjAČKA ČITANKA (1)

U subotu će se gađati oba trostava MK puškom (muškarci 3 puta 40 metaka, žene 3 puta 20 metaka)  kao i MK pištoljem 30 plus 30 metaka za žene. Konkurencija je apsolutna mogu da gađaju i juniorske kategorije. Svečano otvaranje takmičenja na kome se očekuju i ugledni gosti iz gradskih struktura je u 15 časova. Finala su – 14,20: MK pištolj 30 plus 30 metaka – žene, 16,15: MK puška 3 puta 40 metaka – muškarci, 17,00: MK puška 3 puta 20 metaka – žene.

Povezana vest:  Zorana Arunović sportista godine u izboru USNS

U nedelju će se gađati MK puškom 60 metaka ležeći u obe konkurencije kao i MK pištoljem slobodnog izbora za muškarce. Finala su – 15,00: MK pištolj – muškarci, 16,10: MK puška 60 metaka ležeći – muškarci. Žene u ovoj disciplini ne gađau finale.

Prošle godine obe „Velike nagrade Novog Sada“ MK puškom (trostav i 60 metaka ležeći) osvojila je Andrea Arsović (Partizan). U muškoj konkurenciji pobedio je u trostavu Mađar Peter Šidi ispred srpskih strelaca Milenka Sebića i Stevana Pletikosića. U disciplini 60 metaka ležeći slavio je Stevan Pletikosić iz kragujevačke družine „Čika Mata“.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Više od 270 strelaca na Beogradskom internacionalnom prvenstvu

Nagrade su 300 – 200 – 100 evra u svakoj disciplini i konkurenciji.