SKITASI-Stojadinovic, Amanovic i Radovic

Selektor Dejan Mihajlović odredio strelce za Prvenstvo Evrope u gađanju glinenih golubova

Selektor reprezentacije Srbije u gađanju glinenih golubova (letećih meta) Dejan Mihajlović odredio je reprezentativce za Šampionat Evrope koji će se održati od 1. do 13. avgusta na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“.

U disciplini trap, Srbija neće imati reprezentacije i takmičiće se samo u pojedinačnoj konkurenciji. Prijavljeni su seniori Pera Nedić iz Jedinstva trap (Stara Pazova) i Zoran Lukić iz Grofa (Kalište kod Požarevca) dok će u juniorskoj konkurenciji gađati Zoran Jakšić (Jedinstvo trap) i Nemanja Smiljanić (Grof Kalište). Oba juniora su pozivnicu za EŠ overili u finalu Kupa Srbije, kada su osvojili, u seniorskoj konkurenciji drugo i treće mesto.

Povezana vest:  Dautoviću izmaklo zlato za 0,1 krug na turniru „Olimpijske nade“ u Nitri u Slovačkoj

U disciplini skit, prijavljena je reprezentacija Srbije i gađaće Jovan Amanović, Goran Stojadinović i Nenad Radović (svi Novi Sad).

– Imamo odlične kriterijume i pravilnike i na osnovu njih, uz uvažavanje svih mišljenja i stavova, opredelili smo se za ovaj sastav – kaže sportski direktor Streljačkog saveza Srbije za leteće mete Nedeljko Vajagić.- Bilo je predloga da pošto je šampionat u Beogradu ipak prijavimo i ekipe u trapu, ali je prevagnuo stav da se poštuju rezultati i naša normativna akta.

Povezana vest:  Arsovićeva i Mikec pobedili u Solinu

Udisciplini trap seniori i juniori gađaće prvih 75 golubova 4. avgusta, dok takmičenja u skitu počinju 11. avgusta.

Selektor za klasično streljaštvo Zoran Stojiljković saopštiće spisak za EŠ iduće sedmice.