skokovi_kosutnjak_ep_juniori

SKOKOVI U VODU, EP 2011 JUNIORI

Dominacija ruskih takmičari i trećeg dana

Trećeg dana takmičenja nastavljena je dominacija ruskih takmičara, koji sada nedostižno vode po broju osvojenih medalja. Takmičari su iovog dana imali najvećeg protivnika u neuobičajeno hladnom vremenu.

Na programu su bila dva kvalifikaciona takmičenja i četiri finala uključujući juče zbog lošeg vremena odloženo finala starijih juniora A  sa daske 3m.

Juniori A (16-18) daska 3m

Ubdljivim nastupom pobedio je Rus Sergej Ždanov (Sergey Zhdanov), drugi je bio Italijan Gabriele Auber, dok je treći bio Mikita Tkačov (Mykyza Tkachov) iz Ukrajne.

Povezana vest:  KAJAK, Srpska posada bez finala

Juniori B (14-15) daska 3m

Takmičenje  malđih juniora B kategorije je bilo toliko ujednačeno da su nijanse odlučivale o osvajačima medalja. Prvi je bio Rus German Stroev (German Stroev), drugi je bio Maksim Dolgov (Maxym Dolgov) iz Ukraine, a treći Britanac Daniel Gudfelou (Daniel Goodfellow).

Juniorke B (14-15) daska 3m

Sa isčekivanjem se očekivalo finale mlaših juniorki gde se u preliminarnom delu Hrvatica Marcela Marić plasirala na treće mesto. Po prvi put je neko sa ovih prostora bio u prilici da konkuriše za medalju na evropskom prvenstvu. U vrlo neizvesnom takmičenju poredak iz preliminarnog dela nije promenio. Pobedila je Ruskinja Marija Poljakova (Maria Polyakova), a na drugom mest je bila njena sunarodnica Elena Chernik (Elena Chernikh). Marcela Marić je uspela da podnese pritisak favorita i u tesnoj borbi postigne istorijski rezultat.

Povezana vest:  VESLANJE, Uspesi u 2013. i van staze

Juniorke A/B (14-18) Sinhroni skokovi daska 3m

I u ovoj disciplini Ruskinje (Irina Tonnikova, Elena Chernykh)su „rezervisale“ zlatnu medalju dok su se ostali parovi borili za preostala odličja. Britanski par (Grace Reid, Chloe Hurd) je osvojio srebrnu medalju, a Ukrainke (Beatrice Atzei, Laura Bilotta) bronzanu.

Ovog dana nije nastupa naših takmičara.

zlatna

srebrna

bronzana

ukupno

RUS

7

3

10

UKR

1

3

4

GBR

1

4

5

ITA

4

4

GER

1

1

POL

1

1

ROU

1

1

CRO

1

1

Povezana vest:  VESLANJE, Danko Đunić ponovo izabran za predsednika VSS