DAMIR_MIKEC1

Stojiljković izabrao za Šampionat Evrope MK oružjem u Beogradu

 

Selektor Srbije Zoran Stojiljković odredio je reprezentacije koje će se takmičiti na Prvenstvu Evrope MK oružjem u Beogradu od 31. jula do 14. avgusta.

Gađaće – MK puška, seniori: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletokosić („Čika Mata“, Kragujevac) i Milenko Sebić (Policajac).

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Dragana Todorović i Ivana Maksimović („Novi Beograd Ušće“).

Juniori: Borislav Mazinjanin (Policajac), Žarko Trifunjagić (Novi Sad) i Igor Čotra (Zvezdara).

Juniorke: Tašana Bogatinovski i Tijana Kolarik (Pančevo), Katarina Biserčić (Niš) i Jelena Zeljajić (Partizan).

MK pištolj – seniori: Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice), Damir Mikec (Policajac) i Dimitrije Grgić (Akademac).

Povezana vest:  U Minhenu 15 strelaca

Seniorke: Jasna Šekarić, Jelena Arunović, Zorana Arunović (sve Crvena zvezda).

Juniorke: Danica Rašeta (Zemun Centar), Aleksandra Matijašević (Crvena zvezda)m, Ana Alentijev (Smederevo).

Pištolj velikog kalibra- seniori: Saša Petrović (Pančevo), Saša Mudrinić (Akademac), Milorad Miljkovič (Crvena zvezda).

– Nećemo imati samo mušku juniorsku selekciju MK pištoljeem na 50 metara. Takođe, odredio sam za juniorsku žensku ekipu puškom četiri takmičarke i pred sam početak dogovorićemo se ko će gađati trostav, a ko olimpijski meč- kaže selektro Stojiljković.- Pripreme smo počeli u ponedeljak 11. jula u Novom Sadu. Zbog obaveza pridužiće nam se u sredu 13. jula Andrea Arsović i Andrija Zlatić. Tada počinju pripreme i juniorske ekipe i bićemo na okupu do 19. jula. Voleo bih da malo zahladni, jer su uslovi zaista pakleni…Strelište u Kovilovu je dosta zahtevno, na njemu je 2005. održano Prvenstvo Evrope MK oružjem, tako da ga srpski strelci dobro poznaju. U stručnom  štabu si Ivan Kvasnevski, Ivan Manojlović i Marijana Novković.

Povezana vest:  Arunovićeva i Stefanović najbolji na „Susretu šampiona“ u Novom Sadu

Prvi na vatrenu liniju 2. avgusta izlaze  juniori i juniorke MK puškom  60 metaka ležeći.

Na prošlom Šampionatu Evrope u Osijeku 2009. Srbija je osvojila dve seniorske medalje, zlato i bronzu. Muška reprezentacija MK puškom 60 metaka ležeći (Mirosavljev, Pletikosić, Sebić) je postala šampion Evrope, muška reprezentacija MK puškom trostav (Mirosavljev, Pletikosić, Marković) je osvojila bronzu. Mirosavljev je bio četvrti MK puškom trostav.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Srbija na petom mestu u Evropskoj ligi mladih

U gađanju glinenih golubova, selektor Dejan Mihajlović je još ranije odredio sastave. U disciplini trap, Srbija neće imati reprezentacije i takmičiće se samo u pojedinačnoj konkurenciji. Prijavljeni su seniori Pera Nedić iz Jedinstva trap (Stara Pazova) i Zoran Lukić iz Grofa (Kalište kod Požarevca) dok će u juniorskoj konkurenciji gađati Zoran Jakšić (Jedinstvo trap) i Nemanja Smiljanić (Grof Kalište).

U disciplini skit, prijavljena je reprezentacija i gađaće Jovan Amanović, Goran Stojadinović i Nenad Radović (svi Novi Sad).