andrea arsovic_kovilovo

EP 2011, BEOGRAD

Arsović osma na EP u Beogradu

 

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović osvojila je danas osmo mesto u gađanju MK puškom 60 metaka ležeći na prvenstvu Evrope u Beogradu. Arsović je na strelištu u Kovilovu pogodila 592 kruga (po serijama 98, 98, 100, 98, 99, 99), a medalja joj je izmakla za dva kruga.

Zlato je pripalo Šveđanki Mari Enkvist sa 595 krugova, koja je tako odbranila titulu sa EP u Osijeku 2009, dok je srebro osvojila britanska takmičarka Mišel Smit istim rezultatom, ali sa slabijim brojem unutrašnjih centara (38:42).

Povezana vest:  Srbima izmakla bronza MK pištoljem

Bronza je otišla u ruke Nemici Sonji Fajlšifter sa 594 kruga. Četevrtoplasirana Kata Vereš (Mađarska) imala je takođe 594 kruga ali i manje unutrašnjih centara od Nemice (42:30).

U ekipnoj konkurenciji, Šveđanke su sa 1.772 kruga osvojile zlato, Čehinje su bile druge sa 1.771 krugom, a Nemice treće sa 1.769 krugova. Srbija je sedma sa 1.762 kruga (Arsović 592, Masimović 589, Todorović 591).

Povezana vest:  Šegrt i Soboljev šampioni Srbije vojničkom puškom

-Biti osmi u Evropi je lep plasman. S druge strane, žao mi je jer sam skoro imala medalju u ruci. Borila sam se do poslednjeg metka i na kraju je odlučila sportska sreća. Danas nije bila na mojoj strani – rekla je Arsović.

Selektor Zoran Stojiljkovič je čestitao Andrei na odličnom plasmanu, ali nije propustio da se kritički osvrne na ukupan učinak ekipe.

Povezana vest:  Puno postolje Aleksa

-Ekipna medalje nam je bila na dohvat ruke , nedostajalo je osam krugova, a za ovu reprezentaciju to nije bilo nedostižno. Ivana Maksimović je završila sa 97 krugova u poslednjoj seriji i poslednja dva metka bile su joj devetke. Dragana Todorović je morala da isprati rezultat Maksimovićeve da se približimo medalji…Popravni je u trostavu gde sve tri imaju mnogo bolje rezultate – rekao je Stojiljković.