NEDIC_MIHAJLOVIC_SMILJANIC

EP 2011 BEOGRAD

Mihajlović zadovoljan rezultatima prvog dana u disciplini trap

 

Dejan Mihajlović selektor reprezentacije Srbije za glinene golubove zadovoljan je rezultatim prvog dana takmičenja u disciplini trap.

– Imamo trojicu debitanata na velikim takmičenjima, jer osim Smiljanića koji je gađao na Šampionatima Evrope i Šampionatu sveta za juniore ostali su prvi put su u prilici da se nadmeću u ovako probranom i kvalitenom društvu. Ovde nema lošeg takmičar, svi su došli maksimalno pripremljeni, za sve je ovo špic sezone jer za tri nedelje počinje Svetsko prvenstvo takođe u Beogradu – rekao je Mihajlović.- Senior Pera Nedić je posle 75 golubova 42. sa 71 golubom, Zoran Lukić je 80. u konkurenciji 91 strelca sa 67 golubova. Junior Nemanja Smiljanić je 16. sa 70 golubova, dobro je gađao, u prve dve serije po 23 i u poslednjoj 24, 35. je Zoran Jakšić u konkurenciji 44 strelca sa 66 golubova, dve serije po 23 i jedna 20. To su rezultati koji su postigli u sredu na treninzima. Očekuje nas još po 50 golubova, u te dve serije može da se popravi, ali i pokvari rezultat. Vreme je bilo idealno, ako tako bude i drugog dana biće veoma visokih rezultata…

Povezana vest:  Dragana Todorović i Novi Beograd Ušće odbranili titule na Šampionatu Srbije MK oružjem u Novom Sadu

Čak četvorica seniora imala su maksimalni učinak po  75 golubova: Kosarev (Rusija), Maček (Slovenija), Tronk (Fransuska) i Varga (Slovačka). Još osmorica strelaca „ubila“ su po 74 goluba. U juniorskoj konkurenciji Rus Ilja Vinogradov imao je maksimalan rezultat od 75 golubova, prate ga Fjoravanti (Italija) sa 74 i  Gracini (Italija) sa 73 goluba. Početak takmičenja drugog dana je u 9 časova, finale je od  17 časova.

Povezana vest:  Teodora Vukojević šampionka Evrope