ANDREA ARSOVIC

EP 2011, BEOGRAD

Andrea Arsović četvrta MK puškom trostav na EŠ u Beogradu, bronza „daleko“ 0,9 krugova!

Izvanredno je Andrea Arsović, reprezentativka Partizana gađala u finalu Šampionata Evrope u Kovilovu i sa šeste pozicije došla do  četvrtog mesta sa 679,6 (578) krugova u disciplini MK puška trostav 3 puta 40. Bronzana medalja bila je daleko samo 9,9 krugova!

Lep plasman, 17. mesto sa 574 kruga ostvarila je Ivana Maksimović, dok je treća članica reprezentacije Dragana Todorović 51. sa 564 kruga.

Slavila je Nemica Sonja Fajlšifter koja je u Beogradu već osvojila bronzu u disciplini 60 metaka ležeći, srebro je pripalo Barbari Lehner (Nemačka) a bronza Ljubov Galikinoj iz Rusije. Fajlšifterova je jedan od najtofejnijih strelaca sveta , svetska šampionka iz Barselone 1998. i vicešamionka iz Minhena 2010. Ima sedam evropskih titula vazudšnom pupškom i ovo joj je prva titule MK puškom trostav. Ima tri srebra ovim oružjem sa EŠ  i dve bronze.

U ekipnoj konkurenciji Srbija je sedma sa 1.716 krugova. Medalje su osvojile Nemice, Ruskinje i Francuskinje.

– Bila sam najmlađa u finalu i prezadovoljna sam i rezultatom u dodatnih deset metaka, ali i plasmanom. Ovo je bila odlična priprema za Olimpijske igre u Londonu, u ovakvim finalima se mnogo toga nauči – rekla je Andrea Arsović.-  Pre ove discipline, sebi sam zacrtala da moram da uđem u fianle i cilj sam ostvarila. Uz malo sportske sreće i boljeg rezultata u osnovnom delu bila bih sigurno u povoljnijoj poziciji pred plej of.

Povezana vest:  Nemanja Smiljanić iz Grofa i Jedinstvo trap iz Stare Pazove pobednici Otvorenog prvenstva Vojvodine u trapu, Jovan Amanović prvi u skitu!

Arsovićeva je osnovni deo završla sa 578 krugova (solidan ležeći 195, katastrofalan stojeći 183 i izvanredan klečeći 197, najbolja od svih učesnica) i rastužila  se misleći da nije uspela da se plasira u finale. Razvedrio je njen trener Dragan Donević  koji je čekao ishod poslednjih hitaca dve takmačarke  i javio dobru vest…

– Finale sam dobro gađala iako su uslovi bili užasni – kiša, promena vremena, čas sunce čas oblaci i jako ispranje sa mokre trave – dodala je Arsovićeva.- Ipak sam dobro gađala,  četiri devetke i šest centara,  i ukupno 101,6 krugova u dodatnih deset metaka što je bilo najbolji rezultat u plej ofu. Domaći teren je više opterećenje, nego prednost. Nije lako gađati kada znaš da su iza tebe porodica, prijatelji i  rođaci…

Povezana vest:  SP U GAĐANJU GLINENIH GOLUBOVA, BEOGRAD 2011, Atomska konkurencija u trapu za dame, legendarni italijanski šampion Enio Matareli gost Milana Šotre

Arsovićeva je pre šest godina u Beogradu na EŠ bila članica juniorske reprezentacije koja je osvojila zlato MK puškom 60 metaka ležeći. Ima zlato sa EŠ u Merakeru 2010. vazdušnom puškom. Prošle godine je osvojila bronzu na Svetskom kupu u Fort Beningu . Ove sezone je pobedila na državnom prvenstvu u obe discipline MK oružjem.

Selektor Zoran Stojiljković je od srca čestitao Arsovićevoj na odličnom plasmanu i konastatovao:

– Ona je naš trenutno najspremniji strelac i na svakom takmičenju je kandidat za finale. I ovde u Beogradu je gađala odlično, mala greška sa oružjem u osnovnom delu, kada nije zašrafila dobro diopter na pušci, koštala je još boljeg rezultata sa kojim bi bila u mnogo boljoj situaciji u fianlu. Rekla je da ga je zašrafila, ali ja znam kako strelci razmišljaju, boje se da ne polome šrafove. Uvek im kažem da dobro  pritegnu, neka popucaju šrafovi  jer je u pitanju MK puška, ima dosta vibracija, olabavi se  deo i eto nevolje. Što se tiče ekipe, imali smo iznuđeni sastav, prebacili smo juniorku Draganu Todorović, jer se Lidija Mihajlović razbolela, možda smo i oslabili time juniorsku ekipu i napravili možda, dvostruku štetu. Sedmo mesto nije neuspeh, da su se malo bolje sklopile kockice, bilo bi i neka pozicija više.

Povezana vest:  Predsednik GO Lazarevac Branko Borić organizovao prijam za strelci Streljačkog kluba „Kolubara“, prvake države

Stojiljković je i  ocenio izglede u dva naradne dana prpeuna uzbuđenja:

– Imamo dve ekipe koje su u krugu favrita, bez obzira da li ih taj epitet opterećuje ili ne, to su muška i ženska reprezentacija pištoljem. Nisu bez izgleda ni naši seniori u trostavu, vreme je da se naljute i pokažu šta znaju posle dva loša dana u disciplini 60 metaka ležeći…

Rezultati, MK  puška 60 metaka ležeći, seniorke: 1. Nemačka 1.743, 2. Rusija 1.733, 3. Francuska 1.723…7. Srbija 1.716 (Arsović 578, Maksimović 574, Todorović 564) itd. Ukupno 18 ekipa.

Pojedinačno: 1. Sonja Fajlšifter (Nemačka) 685,5 (588), 2. Barbara Lehner (Nemačka) 682,7 (584), 3. Ljubov Galkina (Rusija) 680,5 (583), 4. Andre Arsović (Srbija) 679,6 (478), 5. Silvija Bogacka (Poljska) 677,2 (577) … 17. Ivana Maksimović (Srbija) 574 (194, 187, 193)…51. Dragana Todorović (Srbija) 562 (190, 189, 185) itd. Ukupno 63 takmičarke. Finale vredeleo 577 krugova.