dortmund ivana 2Ivana Maksimović peta u Dortmundu

Ivana Maksimović, srebrna iz Londona 2012. osvojila je peto mesto na turniru ISAS u Dortmundu u gađanju MK puškom trostav 3 puta 20 metaka.
U osnovnom delu imala je odlična 582 kruga (klečeći 192, ležeći 199, stojeći 191) u u finale je ušla kao treća. Troškove odlaska na ovo takmičenje snosio je OKS kao deo programa stipendista za Rio 2016.
U petak 22. marta gađaće MK puškom trostav 3 puta 40 metaka Milenko Sebić (Novi Beograd Ušće), Stevan Pletikosić i Milutin Stefanović (obojica „Čika Mata“, Kragujevac) koji su otputivali u Dortmund o svom trošku ili trošku klubova. Strelište u Dortmundu ima zatvoreno deo za malokalibarsko oružje, manjeg kapaciteta pa takmičenja počinju rano. a finala su obično kasno oko 19,15 časova.
Ovo takmičenje je deo prirema za prvi Svetski kup u sezoni u Čangvonu u Koreji od 2. do 10. aprila.Učestvovaće puškom Ivana Maksimović („Novi Beograd Ušće“), Andrea Arsović (Partizan) i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) i pištoljem Zorana Arunović i Jasna Šekarić (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Damir Mikec (Policajac) i Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice).
U stručnom štabu su v. d. selektor Goran Maksimović i treneri reprezentacije Jelena Arunović i Dragan Donević.
U Osijeku su na pripremama Zorana Arunović i Jasna Šekarić sa ličnim trenerima Jelenom Arunović i Ivanom Kvasnevskim. Zorana Arunović ostaje do 27. marta,a Jasna Šekarić do 24. marta.
Kragujevac će biti baza, na novom strelištu za MK oružje na 50 metara družine „Čika Mata“ (jedinom u Srbiji), Andrei Arsović i Andriji Zlatiću sa trenerima Draganom Donevićem i Aleksandrom Zlatićem, kao i Nemanji Mirosavljevu i Draganu Markoviću. Pripreme su od 25. do 28. aprila.

Povezana vest:  Ivana Maksimović dva kruga do finala u trostavu