VARGA KOSTELECKI MACEK TRAP NA POSTOLJU NAPRED JE MILAN SOTRAEP 2011, BEOGRAD

Podeljeno  13 olimpijskih viza u Kovilovu

Posle prve polovine takmičenjea na Šampionatu Evrope u „Bg sportskom centru Kovilovo, podeljeno je 13 od ukupno 32 olimpijske vize.

U disciplinama puškom raspoređeno je do sada sedam viza. U ženskoj konkurenciji MK puškom trostav 3 puta 20 metaka četiri vize za London su donele svojim olimpijskim komitetima Ruskinja Ljubov Galkina, koja je osvojila bronzu, šestoplasirana Anžela Voronova (Estonija), desetoplasirana Tatjana Juškova (Rusija)  i 14. Ili Kika Marjo (Funska)

Povezana vest:  Pletikosić 12. u trostavu na Svetskom kupu u Pekingu

U gađanju MK puškom 60 metaka ležeći za muškarce tri vize su pripale šampionu Evrope Slovencu Rajmondu Debevecu koji je tako u 48 godini izborio osmo učešće na olimpijskim igrama ,  vicešampionu Rusu Artemu Hadžibekovu i četvrtoplasiranom Špancu Havijeru Lopezu.

U gađanju glinenih golubova – trap podeljena je samo jedna viza i pripala je trećeplasiranoj Ruskinji Eleni Tkač.

Povezana vest:  Andija Zlatić osvojio kristalni globus ISSF u finalu Svetskog kupa u Vroclavu

U muškoj konkurenciji ovim oružjem, podeljeno je pet viza i dobili su  šampion Evrope Slovak Erik Varga, bronzani  Slovenac Boštjan Maček, sedmoplasirani Hrvat Anton Glasnović, desetoplasirani Andreas Šerhaufer (Austrija) i 12. Andrej Kavalenka (Belorusija).

Ostalo je nepodeljeno još 11 viza puškom i pištoljem: četiri u MK puškom trostav za muškarce, po tri pištoljem za muškarce i pištoljem za žene, kao i dve pištoljem brza paljba za muškarce. U gađanju glinenih golubova ostalo je pet u skitu za muškarce, jedna u dubl trapu za mušakrce i jedna u skitu za žene.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Bundes liga: Grgić postigao najbolji rezultat dana, pobede Arunovićeve i Petrova