REPREZENTACIJA GLUVIH SRBIJE

EP 2011, BEOGRAD

Streljačka reprezentacija gluvih posetila EŠ u Kovilovu

Streljačka reprezentcaija gluvih Srbije posetila je „Bg sportski centar“ Kovilovo u toku Šampionata Evrope  i pratila takmičenje.

Doveo ih je generalni sekretar saveza gluvih i nagluvih Srbije Ivica Alivojvodić, a selektoro Željko Andović je rekao:

– Iskoristili smo priliku da malo osetimo atmosferu velikog takmičenja jer nas od 1. do 6. septembra očekuje Prvenstvo Evrope u Minhenu. Nemamo sredstava za kupovinu MK oružja pa ćemo se takmiičiti samo vazdušnim. Pripremali smo se veoma kvalitetno u Sremskoj Mitrovici  i nadam se dobrim rezultatima. Gluvi i nagluvi sportisti nisu u sistemu paralompijskog sporta, imamo posebna takmičenja, svetska i evropska prvenstva u raznim sportovima.

Povezana vest:  Maksimović odredio strelce za Svetski kup u Koreji

Trener reprezentacije je proslavljena reprezentativka, vlasnica olimpijske bronze iz Barselona Aranka Binder iz Novog Sada, koja je na Šampionatu Evrope u Beogradu jedan od sudija. U reprezentaciji su Gordana Miković – Mučibabić, Snežana Čegar, Jasmina Rimski i Filip Kostić.

– Imamo podršku društveno sportskih organizacija Srbije i sprovodimo obiman program takmičenja, domaćih i inostranih – kaže generalni sekretar Ivica Alivojvodić.- Na žalost, delimo sudbinu sličnih saveza jer nema uvek dovoljno novca da se „pokriju“ sve aktvnosti, na kojima naši sportisti beleže izuzetne rezultate i po kvalitetu spadaju u svetski vrh.

Povezana vest:  Borku Vasiljeviću drugi Kup Srbije