RADOVIC_AMANOVIC_STOJADINOVIC_MIHAJLOVIC

EP BEOGRAD 2011

Reprezentacija u skitu sa mngo optimizma dočekuje EŠ u Beogradu

 

Reprezentacija Srbije u disciplini skit u kojoj su tri strelca iz kluba Novi Sad Jovan Amanović, Goran Stojadinović i Nenad Radović, u sredu  se okupila na zvaničnom treningu pred izlazak na vatrenu liniju na Šampionatu Evrope u „Bg sportskom centru Kovilovo“.

Obavili su i tehničku kontrolu oružja i opreme, a selektor Dejan Mihajlović je u pred prve evropske izazove istakao.

– Ovaj sastav nije bez iskustva, gađali su na svetskim kupovima, a Amanović i Stojadinović i na Šampionatu sveta u Minhenu prošle godoine i znaju šta ih čeka. Konkurencija je izvanredna, sve što vredi u Evropi je došlo u Kovilovo, jer ih za manje od tri nedelje očekuje i Šampionat sveta u gađanju glinenih golubova na ovom istom strelištu. Nadam se  da će naša tri reprezentativca zabeležiti rezultate u gornjim granicama za ovu sezonu i to će biti dovoljno za lep plasman, i ekipni i pojedinačni. Veoma je važno da niko ne podbaci…

Povezana vest:  EP ITALIJA 2011, Ženska seniorska reprezentacija Srbije šampion Evrope u gađnju vazdušnim pištoljem

Mihajlović je podvukao da ima razloga za optimizam, jer su i strelci na trapu, postigli nekoliko dobrih plasmana na Šampionatu Evrope, što je pokazatelj da se ozbiljno i dobro radilo u pripremama za ovo takmičenje:

– Pera Nedić je na EŠ bio 37. senior, Nemanja Smiljanić 13. junior i taj plasman je jedan od najboljih u omladinskoj konkurenciji u istoriji našeg sporta. Dobro su gađali i drugi senior Zoran Lukić i naš drugi junior Zoran Jakšić i očekujem i da u skitu naša trojka pođe njihovim stopama, da naš sport predstavi u najlepšem svetlu u Evropi. Važno je da se dobrim rezultatima nametnemo  društveno sportskim organizacijama i izborimo se za  više sredstava, ali i medijima, jer bez sistemskog finasiranja i popularizacije našeg sporta nema napretka. U pitanju su olimpijske discipline veoma popularne u svetu, masovne po broju učesnika i cilj i države ali i Streljačkog saveza za leteće mete Srbije mora da bude da strpljivim radom u narednim olimpijskim ciklusima i ovaj deo streljaštva dobije olimpijce.

Povezana vest:  Ivana Maksimović proslavila medalju sa svojim klubom

Prvog dana, u četvrtak 11. avgusta, početak takmičenja je od 9 časova je strelci će u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji gađati po 75 golubova (pet serija po 25). U petak 12. avgusta gađaju još 50 golubova (dve serija)  i potom šestorica najboljih u ukupnom zbiru posle 125 golubova ulaze u finale gde gađaju jednu seriju od 25 golubova. Juniorsko finale je u 14,45 a seniorsko u 15,45.

Povezana vest:  Amanović oborio državni rekord u skitu sa 111 golubova na Svetskom kupu u Lonatu