2zorana_arunovicŠENŽEN, 26. LETNJA UNIVERZIJADA

Arunovićeva osvojila srebro MK pištoljem na Univerzijadi

Zorana Arunović je osvojila srebrnu medalju na Univerzijadi u Šenženu u Kini u gađanju MK pištoljem 30 plus 30 metaka sa 785,8 (583) kruga. Zlato je pripalo  Tajlanđanki Pruckaskorn sa 786,9 (584) kruga  dok je bronzu osvojila Kostevič iz Ukrajine sa 785,3 (589) krugova. Tajlanđanka je u gađanju vazdušnim pištoljem, osvojila srebro a Kostevčeva, takođe, bronzu. Arunovićeva je vazdušnim pištoljem bila četvrta.

– Meč sam počela slabo, imala sam 93 kruga u prve dve serije od po pet metaka a na to je uticao i zastoj – rekla je Arunovićeva koja ima zlato i srerbo sa SP u Minhenu prošle godine, kao i juniorsko svetsko  zlato iz Zagreba 2006. i evropsko juniorsko zlato iz Moskve 2006. a ove godine ne na Svetskom kupu u Minhenu osvojila srebro.- Uvek je neprijatno kad ti zakaže oružje, toleriše se samo prvi put, ali sam nastavila dobro da gađam, uz izvesnu dozu pritiska da ne smem više da grešim, jer sam već imala sedam krugova manje. Izgurala sma do kraja odlino, bez greške i završila precizni deo sa 293 kruga. Brzom paljbom sam imala 290 krugova i plasirala sam se u finale kao treća.

Povezana vest:  Prvenstvo smederevskih đaka

Daleko je, posle osnovnog dela, odmakla Kostevič sa 589 krugova, Arunovićeva je gađala, kako kaže, pod stresom da joj se ne ponovi loše finale vazdušnim pištoljem:

– Mislim  da sam se i prviše opteretila, pratila sam i šta rade rivalke ali u celini zadovoljna sam jer sam kontrolisala ceo meč. Videla sam da Kostevič jako loše gađa, i ubrzo smo je pretekle i Tajlađanka i ja.

Povezana vest:  Milenko Sebić: Svom snagom na tri fronta

Pruckaskorn je u, na kraju, u stvari sačuvala prednost od jednog kruga  iz osnovnog dela u odnosu na Aurnovićevu, jer su obe imale skoro isto finačle (202,9 odnosno 202,8) i osvojila zlato. Ovo je druga medalja srpsih strelaca na Univerzijadi. Pre Zorane Arunović srebro je osvojio Damir Mikec MK pištoljem.

Druga srpska takmičarka Bobana Veliković imala je veliki peh. Završila je takmičenje sa 570 krugova na 20. mestu, ali je u brzoj paljbi imala prvo zastoj, potom joj je eksplodirao metak u cevi i upisan joj je promašaj!

Povezana vest:  Zorana Arunović pred metama u Bordou

– U pitanju je jednostavno, bio loš metak. Čaura je eksplodirala i zrno nije ni sitiglo do mete. Da je tim hicem imala bar sedmicu plasirala bi se u finale – objasnila je Arunovićeva šta se događalo u meču njene drugarice.

Milenko Sebić je sa 1.163 kruga u trostavu MK puškom kao četvrti u svojoj grupi prošao eliminacije i plasirao se za kvalifikacije poslednjeg dana. Trostav MK puškom 3 puta 20 metaka gađaće u ponedeljak 22. avgusta i Andrea Arsović.