lukic mihajlovic ilic jaksic nedic smiljanic rep srbije trap

U ponedeljak u Beogradu počinje Šampionat sveta u streljaštvu u gađanju glinenih  golubova

Šampionat sveta u streljaštvu  u gađanju glinenih  golubova – trap, skit i dubl trap počeće u  ponedeljak 5. septembra na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“ kraj Beograda sa za nas najinteresantnijoj disciplini trapu za seniore i juniore, gde Srbiju predstavljaju petorica strelaca, seniorska reprezentacija i dva juniora!

U seniorskoj reprezentaciji su Zoran Lukić i Marko Ilić (Grof, Kalište kod Požarevca) i Pera Nedić (Jedinstvo trap, Stara Pazova).

U junorskoj konkurenciji gađaće Nemanja Smiljanić  iz Grofa i Zoran Jakšić iz Jedinstva trap.

– Trenirali smo četiri dana na ovom strelištu i bilo je nekoliko dobrih ali i nekoliko slabijih rezultata što je uobičajeno za ovakva takmičenja – kaže selektor Dejan Mihajlović.- Ali, u celini zadovoljan sam formom i naš cilj je da se nađemo u gornjoj polovini na listi učesnika. Konkurencija je fantastična, prijavljeno je 147 seniora i 60 juniora u trapu.

Povezana vest:  Antonijevićeva i Racić pobednici "Aprilskog turnira"

Pre nepunih mesec dana srpski reprezentativci su gađali na Šampionatu Evrope, tako da je ovo drugo veliko takmičenjn u kratkom razmaku na šta posebnu ukazuje Mihajlović.

-Našim takmičarima nedostaju jaki međunarodni turniri koji su veoma važni jer se na njima stiču iskustvo i rutina. Stara je istina da nema dobrog rezultata bez dobrih serija i drugog dana  i tu može da se popravi rezultat prvog dana, ali i pokvari, ako nema pune koncentracije.  Od petorice strelaca u trapu, samo je Nemanja Smiljanić bio na dva juniorska svetska šampionata. Ostalima je ovo prvo svetsko prvenstvo. Učestvovali su, osim Marka Ilića, na Prvenstvu Evrope i nadam se da im je koristilo i da su izvukli pouke. Sada je, sa druge strane svima teže da gađaju, jer za razliku od EŠ imamo kompletnu seniorsku reprezentaciju i to povlači i malo više odgovornosti.

Povezana vest:  Stefanovićeva bronzana dijabola u Minhenu

Prvih 75 golubova u trapu gađaće se u ponedeljak od 9 časova.  Još 50 golubova i potom finale šestorice najboljih posle 125 golubova održaće se u utorak 6. septembra. Juniori ne gađaju finale, plasman se određuje posle 125 golubova.

Strelci Srbije u trapu su odvojili za sebe jednu drvenu kućicu u hladu dva platana  i tu napravili svoju bazu. Doneli su i ležaljke i uredili prijatan kutak. Sa njima su i tri strelca u skitu seniori Jovan Amanović, Goran Stojadinović i Nenad Radović (svi Novi Sad) koji na vatrenu liniju izlaze  12. septembra a finale je 13. septembra.

Povezana vest:  U subotu i nedelju „Velika nagrada Novog Sada“ MK oružjem

Ukupno će na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“ gađati 632 strelca. Ovo je poslednje takmičenje u gađanju glinenih golubova za strelce iz Evrope da pokušaju da osvoje olimpijske vize za London. Podeliće se ukupno pet – po jedna u trapu, skitu i dubl trapu za muškarce i po jedna u trapu i skitu za žene.

Šampionatu sveta prisustvovaće tri potpredsednika Međunarodne federacije streljačkih sportova šeik Salman Al Sabah (Kuvajt), Vahdan Methat (Egipat) i Lučano Rosi (Italija).