vlasnici majica u italiji

Nevreme prekinulo trku u Italiji, Borisavljević na kraju 43. u generalnom plasmanu i 21. stranac

Veliko nevreme nateralo je organizatore 37. juniorske trke „Điro dela Luniđiana“ u Italiji da prekinu četvrtu etapu od Kastelnuova Magre do  Kasana di Ortenuova (106 km)  posle samo desetak kilometra vožnje jer je bilo i dosta padova, a neki biciklisti su završili i u bolnici.

– Odluku su doneli zarad bezbednosti učesnika, i biciklista ali i pratećih vozila i bila je opravdana – kaže selektor reprezentacije Srbije Saša Gajičić.- Etapa je, potom, poništena i generalni plasman je određen na osnovu rezultata treće etape i solidno 43. mesto zauzeo je Miloš Boriosavljević i ujedno je bio 21. u bodovanju samo biciklista iz inostranstva.

Povezana vest:  Mirković i Dolga u finišu odlučju o pobedniku 18. „Dunavskog kupa“

U trećoj etapi od 116 km oko Fosdinove pobedio je vodeći u generalnom plasmanu Alberto Betiol (Italija, Toskana) u vremenu 2:57,05 časova. Na cilju je bio za četiri sekunde brži od zemljaka Kontija i za sedam sekundi od Nemca Herkloca. Najbolje plasirani srpski junior bio je Miloš Borisavljević iz kraljevačkog Metalca na 65. mestu sa 3,57 minuta slabijim vremenom. Đorđe Stevanović iz niškog Železničara MBN je bio 99. sa 7,50 minuta, a Aleksa Veličković iz Šumadije Biro plana (Aranđelovac) 115. sa 8,19 minuta zaostatka.  Odustao je Marko Danilović.

Povezana vest:  Kitel dobio treću etapu, Nibali i dalje lider Tur de Fransa

Betiol, koji je pobedio i u prvoj etapi, je osvojio prvo mesto sa vremenom 7:39,48 časova. Drugi je sa 54 sekunde zaostatka trku završio Alberto Simone (Italija, nacionalni tim) dok je treće mesto osvojio takođe Italijan Valerio Konti (Lacio) sa 55 sekundi slabijim vremenom. Pozicije srpskih biciklista u ukupnom plasmanu: 43.  Borisavljević + 6,28 minuta, 103. Stevanović + 16,07, 107. Veličković + 16,47 minuta zaostatka.

Povezana vest:  Metjus pobednik šeste etape, teška povreda Karusa

U plasmanu samo inostranih vozača pobedio je Nemac Silvio Herkloc koji je i ukupno četvrti u generalnom poretku, Borisavljević je odličan 21. U bodovanju ekipa, pobedila je Nemačka, Srbija je 27. u konkurenciji 29 selekcija. Na cilju je bilo 136 biciklista. Od srpskih vozača odustali su Stefan Stefanović, Uroš Jovanović i Marko Danilović.