damir_mikec_vaz_pis

Mikec pobedio i MK pištoljem na Prvenstvu Centralne Amerike u Salvadoru

 

Damir Mikec, srpski olimpijac, na početku priprema za London 2012. učestvovao je na Prvenstvu Centralne Amerike u streljaštvu u Salvadoru. Takmičio se u konkurenciji sa strelcima iz još devet zemlja. Pobedio je sa oba pištolja.

– Veoma sam zadovoljan, vazdušnim pištoljem sam imao 582 kruga u osnovnom delu i 102,2 finale, MK pištoljem 560 krugova i 96,8 finale – kaže Damir Mikec.- Koknkurencija, objektvno, nije jaka, ali mi to nije smetala da se maksimalno trudim  ne samo da osvojim medalju nego i da „ubijem“ dobre rezultate. Po prirodi sam takav, na svakom takmičenju bez obzira na snagu rivala, dajem sve od sebe. Bez takvog pristupa sportu i obavezama nema ni vrhunskih rezultata.

Povezana vest:  Preminuo Petar Bajić

Supruga Damira Mikeca, Melisa je iz Salvadora, reprezentativac je puškom ove zemlje i Olimpijski komitet Salvadora je ugostio Damira Mikeca:

– Okružen sam izuzetnom pažnjom i imam odlične uslove za rad sa oba pištolja. OK Salvadora platiće mi i prireme pred Panameričke igre od 13. do 22. oktobra u Gvadalahari u Meksiku. Putujemo uskoro u susednu državu Gvatemalu, gde ima takođe veoma dobro strelište. Biću gost OK Salvadora i na Panameričkim igrama, ali ći gađati van konkurencije. Olimpijski komitet Srbije mi je platio avio kartu za Salvador i bez ove pomoći naše olimpijske kuće  ne bi bilo ni ovih odličnih rezutata.

Povezana vest:  Zorani Arunović srebro, Bobani Veličković Momčilović bronza u Zagrebu

Mikec će se naći na Panameričkim igrama u društvu preko 5.000 sportista iz 32 zemlje koji će se takmičiti u 36 sportova. U mnogim individualnim sportovima,  na Panameričkim igrama vadiće se olimpijske vize za London:

– U streljaštvu daje se po jedna viza u ženskoj konkurenciji vazdušnom i MK puškom i voleli bismo da je osvoji Melisa. Odlično se pripremala i za Prvenstvo Centralne Amerike, osvojila je prvo mesto vazdušnom puškom, sada intenzivno trenira MK puškom. Meni će Panameričke igre osvežiti uspomene na sjajnu atmosferu na Olimpijskim igrama u Pekingu. Nadam se da će i London biti, za mene, jedna lepa prča sa srećnim krajem – dodao je Damir Mikec.

Povezana vest:  Borko Vasiljević 65. u Larnaki