ANDRIJA_ZLATIC_I_BOBANA_VELICKOVIC

Finale Kupa Srbije u subotu i nedelju u Novom Sadu
 
Klub Novi Sad biće domaćin na strelištu u Spensu u subotu i nedelju 3. i 4. marta finala Kupa Srbije standardim vezdušnim oružjem. Prvog dana gađaće juniorske kategorije, drugog dana seniorske. Oba dana takmičenje je od 9 do 16,00 časova.
Direktor Novog Sada Zvonko Šabanović je istakao da će učesnici imati vrhunske uslove za postizanje visokih rezultata i naglasio:
– Učestvovaće najbolji strelci Srbije i za ljubitelje streljaštva u Novom Sadu ovo je dobra prilika da pozdrave osvajače medalja sa Šampionata Evrope u Finskoj – “zlatnu” pištoljem Bobanu Veličković, “bronzanu” puškom Andreu Arsović, članice vicešampionske ekipe puškom Ivanu Maksimović i Draganu Todorović,  kao i Jasnu Šekarić i Zoranu Arunović, koje su sa Bobanom osvojile ekipnu bronzu. Gađaće i  olimpijci  Nemanja Mirosavljev, Damir Mikec, Andrija Zlatić Dimitrije Grgić  i reprezentativci Dragan Marković, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić …
Učestvuje po osam najboljih strelaca u svakoj disciplini i kategoriji na osnovu plasmana sa tri ovogodišnja turnira Kupa Srbije. Ni jedan učesnik nije došao u Novi Sad sa tri pobede. Sa po dva trijumfa plasirali su se u disciplini puška  junior Zvezdare Igor Čotra, seniorka Novog Beograda Ušća Ivana Maksimović  i juniorka ovog klba Marina Simić. Pištoljem svi koji su došli kao broj jedan na listi finalista imaju po dve pobede – seniorka, šampionka Evrope Bobana Veličković (Bor 030), olimpjac Akademca senior Dimitrije Grgić, juniorka Bora 030 Ana Simić i junior Kikinde Dušan Latinović. Senior kragujevačkog „Čika Mate“ Stevan Pletikosić je broj jedan u disciplini puška sa jednom pobedom, četvrtim i petim mestom.
Titule iz finala Kupa Srbije 2011. u Kragujevcu braniće  puškom seniori: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), seniorke: Andrea Arsović (Partizan), juniori: Igor Čotra (Zvezdara) i juniorke: Marija Mamlić (Novi Sad) i poštoljem – seniori: Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), seniorke: Jasna Šekarić (Crvena zvezda), juniori: Nikola Lalić (C. zvezda) i juniorke: Emilija Zdravković (Jagodina).
U finalu Kupa Srbije 2010. u Kikindi titule su osvojili u seniorskoj konkurenciji puškom Dejan Pešić iz Pančeva i Lidija Mihajlović iz Niša, a u juniorskoj Arsenije Todorović iz pirotske družine „Lukanjac“ i Katarina Biserčić iz Niša.
Pobednici vazdušnim pištoljem bili su Damir Mikec iz Policajca i Zorana Arunović iz Crvene zvezde, a u juniorskoj Miloš Milanović iz „Alekse Dejović“ (Užice) i Bobana Veličković iz Bora 030.

 

Povezana vest:  Marković: Odlazi Stojiljkoviću i pomozi SS Srbije da uspostavi etičke i moralne norme jer si i