JOVAN AMANOVIC

Jovan Amanović prvi šampion Srbije u dubl trapu

Strelac Novog Sada Jovan Amanović, kome je osnovna disciplina skit, osvojio  je šampinsku titulu u gađanju glinenih golubova u disciplini dubl trap na prvom Šampionatu Srbije održanom na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“.

U konkurenciji osam strelaca, Amanović je imao najbolji osnovni deo (99) i finale (36) i trijumfovao je sa 135 golubova.  Drugo mesto pripalo je mladom Nemanji Smiljaniću iz Grofa iz Kališta sa 119 (90 i 29) dok je bronzu osvojio Goran Stojadinović (Novi Sad) sa 113 (86 i 27) golubova.

Povezana vest:  Titule Veličkovićevoj, Biserčićevoj, Pletikosiću i Zlatiću

– Ideja je bila da malo produžimo sezonu i da se još jednom okupimo na predivnom strelištu u Kovilvu na kome smo gađali na dva velika takmičenja ove godine, Šampionatu Evrope u julu i Prvenstvu sveta u septembru – rekao je Jovan Amanović.- Uz takmičenje, lepo je bilo i treće poluvreme, gde su se brojni strelci okupili i pojeli pečeno jagnje…

Povezana vest:  Veličkovićeva sa srebrom odletela u Rio!

Jovan Amanović je, tako, postao prvi šampion Srbije u dubl trapu. Ove sezone osvojio titulu u Kupu Srbije u skitu i pobedio je na Otvorenom prvenstvu Vojvodine u ovoj discipini. Smiljanić je ove sezone bio drugi u Kupu Srbije u trapu i četvrti na Šampionatu Srbije u ovoj disciplini.  Na Šampionatu Evrope Smiljanić je zauzeo visoko 13. mesto u juniorskoj konkurenciji u trapu a na Prvenstvu sveta bio je 23. junior. Goran Stojadinović je osvojio drugo mesto u Kupu Srbije u skiti i bio je u ovoj disciplini drugi na Otvorenom prvenstvu Vojvodine.

Povezana vest:  Kineskinja Vu pobednica MK puškom trostav u Sidneju