rihter ivana i miocevic

Slovenac Moičević novi član kluba „Novi Beograd Ušće“

Slovenačaki reprezentativac strelac puškom Željko Moičević (27 godina), deveti na EŠ u Osijeku 2009. MK puškom i član slovenačke selekcije koja je na tom prvenstvu osvojila zlato u trostavu i bronzu u ležećem stavu, pojačao je klub „Novi Boegrad Ušće“ u novoj sezoni koja počinje 22. novembra prvim Kupom Srbije u Mladenovcu! Moičević je ove sezone osvojio dve šampionske titule na Prvenstvu Slovenije vazdušnom puškom, pojedinačnu (osnovni deo 598 krugova) i ekipnu sa Grosppljem.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Favoriti po planu

– U dogovoru sa stručnim štabom slovenačke reprezentacije, došao je u naš klub kako je rekao, da pokuša da osvoji olimpijsku vizu za London  na Šampinatu Evrope vazdušnim oružjem u februaru u Finskoj – rekla je  Mira Maksimović, trener u „Novom Beogradu Ušću“, koje ima jednog strelaca sa ispunjenom olimpijskom normom Ivanu Maksimović.- Radi se o kvalitetnom takmičaru, računamo na njega i za našu seniorsku ekipu.

U „Novom Beogradu Ušću“ trenirao je i izraelski strelac 22 – godišnji Serhi Rihter, pobednik Svetskog kupa u Minhenu 2009, drugi u Čangvonu ove godine i sedmi u finalu Svetskog kupa u septembru u Vroclavu. Bio je peti na EŠ u Pragu 2009, ima šesta mesta sa EŠ 2009. u Osijeku i 2007. u Granadi i  ima olimijsku vizu za London.

Povezana vest:  Počinje Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem, pod Pohorjem strelci iz 46 zemalja

– Bio je gost kluba „Novi Beograd Ušće“ i dogovorili smo se da Ivana Maksimović i ja od sredine novembra odemo u Izrael na pripreme – dodala je Mira Maksimović.- Bićemo mestu u blizini Tel Aviva, na strelištu koja ima sve uslove za rad i MK oružjem i to je dobra stvar da Ivana malo oseti miris baruta i u periodu kada kod nas ne može da se gađa na otvorenom.

Povezana vest:  Mile Đapić izabran za predsednika Streljačkog saveza Beograda

Ivana Maksimović srpska olimpijka i svetska surekorderka MK puškom trostav za juniorke i Sergi Rihter gađaće u ovoj sezoni vazdušnom puškom i Bundesligi u klubu Kevelar iz mesta u blizini Kelna u grupi „Sever“.