milan sotra i predrag manojlovic oks

Uručena priznanja organizacijama i pojedincima za doprinos u organizaciji Šampionata Evrope i Prvenstva sveta u Beogradu i Pančevu u julu i septembru

Milan Šotra, predsedik Organizacionog komiteta Šampionata Evrope  (MK oružje, trčeći vepar, glineni golubovi i puška velikog kalibra na 300 metara) u Beogradu i Pančevu od 31. jula do 14. avgusta i Prvenstva sveta u gađanju glinenih golubova (trap, skit i dubl trap) u Beogradu na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“ od 1. do 13. septembra,  uručio je na svečanosti priznanja organizacijama i pojedincima za doprinos u pripremi i sprovođenju ova dva velika sportska događaja.

– Zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta Srbije, OKS, Sportskom savezu Srbije, Ministarstvu inostranih poslova i Ministarstvu unutrašnjih poslova Sbrije, kao i Ministarstvu odbrane Srbije i Vojsci Srbije, sportskim i društveno političkim organizacijama Pančeva  kao i drugim brojnim institucijama i firmama  na izuzetnom doprinosu – rekao je Milan Šotra.- U organizaciju je bio uključen i veliki broj pojedinaca koji su predano, nekoliko meseci, radili da bismo uspešno završili veliki posao i bez njih ne bismo uspeli da naš sport i grad predstavimo u najboljem svetlu gostima iz 76 zemalja sveta i 47 zemalja Evrope.

Povezana vest:  Skupština SSS: Bolji uslovi za nove uspehe

Na Šampionatu Evrope učestvovalo je blizu 2.000 strelaca i stručnih lica kao i gostiju, a na Prvenstvu sveta oko 1.500 takmičara  stručnjaka i drugih službenih lica.  Oba takmičenja bila su kvalifikaciona za Olimpijske igre u Londonu 2012. Na zatvaranju oba šampionata delegati  su imali samo reči hvale za sve što je urađeno i organizatori su dobili najviše ocene za uslove takmičenja, gostoprimstvo i organizaciju. Blizu 120 novinara sa ova dva prvenstva slalo je informcije u svet.

Povezana vest:  Strelište u Smederevu puno mladih

Priznanja su dobili Ministarstvo omladine i sporta Srbije i ministar Snežana Samardžić Marković koja je bila predsednik Počasnog odbora obe manifestacije, Olimpijski komitet Srbije i predsednik i generalni sekretar Vlade Divac odnosno Đorđe Višacki, Sportski savez Srbije, Ministarstvo odbrane Srbije, Garda Srbije, Ministarstvo inostranih poslava i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, Anti doping agencija Srbije, Privredna komora Srbije i predsednik Miloš Bugarin, „BG sporski centar Kovilovo“ i direktor dr Slobodan Drobnjaković, Turistička organizacija Srbije, Kongresni biro Srbije, Grad Beograd, Opština Palilula, Aerodrom Nikola Tesla i MUP granične policije na Aerodromu Nikola Tesla, Policijska stanica Borča, Grad Pančevo i gradonačelnica Vesna  Martinović kao i član gradskog veća Pančeva  Nikola Damjanović.

Povezana vest:  Sedmoro srpskih strelaca na turniru u Plzenu

Zahvalnice su dobili i  kasarna „Stevica Jovanović“ u Pančevu,  MUP Pančevo, protivpožarna jedinica MUP Pančeva, Dom zdravlja dr Ristić, Dom zdravlja  Pančevo, Streljačka družina Pančevo, JKP Higijena Pančevo, JKP Zelenilo – Pančevo, Ferijalni savez Pančeva, Petrohemija –Pančevo, Temid d.o.o.– Pančevo, Transprom, KUD PKB,  zvanični auto prevoznik Lasta (Velibor Sovrović i Miloš Marković), Tojota centar i Saša Krasejović, Radijus vektor,  Sikst ren – a- kar, Srbijašume, Metalija i Predrag Šotra, Slaviša Šotra, DraganaUgrenović, Srđan Kovačević, Pulsar, Avers, Voda natura, KT Satori, Miloš mese, Studio Berer, Dejan Petričević  i hoteli Kontinental, Srbija, Best vestern M, Best vestern Šumadija, Slavija luks, Holidej in, Nevski, Tara i Kristal.

.