1 ZLATIC 3

Andrija Zlatić i FK Sloboda najuspešniji u 2011.

 

Strelac Andrija Zlatić najbolji je sportista grada Užica za 2011. godinu, dok je fudbalski klub Sloboda najuspešnija ekipa po odluci žirija Sportskog saveza ovog grada. Andrija Zlatić je do sada pet puta proglašavan sportistom godine u Užicu, a poslednje tri godine zaredom. U ovoj godini, pored brojnih medalja na Evropskim i domaćim prvenstvima uspeo je da obori i nacionalni rekord 588 krugova vazdušnim pištoljem. On je prvi sportista Srbije koji je ispunio olimpijsku normu za London.

Povezana vest:  Ivana Maksimović osvojila olimpijsku vizu za Rio sa srebrom u Čangvonu

-Naredna godina biće najvažnija godina u mojoj karijeri i mogu da obećam da ću dati sve od sebe da donesem medalju sa Olimpijade u Londonu – rekao je Zlatić.

Fudbaleri užičkog superligaša Slobode osvojili su peto mesto u elitnom srpskom fudbalskom takmičenju, što je najbolji rezultat u istoriji kluba. Trener Užičana Ljubiša Stamenković poneo je titulu najuspešnijeg trenera u godini za nama, za ostvarene vrhunske rezultate sa Slobodom.

Povezana vest:  Srbija treća u kvalifkacijama za Ligu mladih Evrope

Igrač užičkog superligaša Igor Vukomanović, proglašen je za najboljeg mladog sportistu kadeta, Nataša Vlahović iz karate kluba Užice za najbolju pionirku, a član atletskog kluba Mladost Ivan Gajić za najboljeg juniora. Nagradu za životno delo poneo je ove godine Milovan Mirjačić-Roda iz FK Jedinstvo Putevi, a preduzeće Putevi Užice nagrađeni su za doprinos razvoju fudbala u gradu na Ðetinji.

Povezana vest:  Povelje povodom 150 godina beogradskog streljaštva svečano uručene u atomskom skloništu

Po oceni žirija najbolji užički sportski novinar u 2011. je Zoran Kanački sa SOS kanala i agencije „ZOOM“.

Sportski savez Užica dodelio je i specijalne nagrade porodicama Jehlička i Gruden, čiji je deda Josif rodonačelnik fizičke kulture i sporta u Užicu od pre 100 godina. Priznanje je dobio i grad Užice za kontinuirani doprinos razvoju fizičke kulture, sporta i izgradnje sportske infrastrukture