Srecko Pejovic  

Takmičarka srpskog trenera Srećka Pejović donela Kuvajtu prvu olimpijsku vizu u istoriji u klasičnom streljaštvu!
 
Kuvajćanka Mirjam Arzoukui, takmičarka srpskog trenera Srećka Pejovića, nekadašenjeg svetskog rekordera i četvrtog na OI u Montrealu 1976. koji godinu i po dana radi sa reprezentativkama Kuvajta, zauzela je dugo mesto u gađanju vazdušnom puškom na 12. Prvenstvu Azije koje je počelo u Dohi u Kataru i olimpijsku vizu za London, prvu u klasičnom streljaštvu u ženskoj konkurenciji za ovu malu, ali naftom prebogatu zemlju.
U finalu su Kineskinje i Iranke imale olimpijske vize,  a za dva mesta koja su vodila u London borile su se preostale četiri takmičarke. Arzoukui je sa 500,6 (398) osvojila srebro  iza Kineskinje Siling Ji koja je imala 502,2 (398 – izvanredno fianle 104,2 kruga) a ispred legendarne kineske takmičarke Du Li 500,4 (398) krugova. Drugu olimpisku vizu osvojila je petoplasirana Nur Surjan Mohd Taibi iz Malezije. Čak sedam učesnica je sa 396 krugova raspucavalo za četiri mesta u finalu.
Pejovićeve takmičarke osvojile su dve bronzane medalje u juniorskoj konkurenciji vazdušnom puškom. Heba Arzoukui (13 godina) sestra nove kuvajtske olimpijke Mirjam, domogla se bronzane medalje u pojednačnoj konkurenciji sa 496,1 (396) krugova i do srebra su joj nedostajala 0,3 kruga. Prva dva mesta pripala su juniorkama Koreje. Druga takmičarka Kuvajta u finalu Alzajed Hesah je devetom dijabolom ubila 8,7 krugova i, potom, pala na sedmo mesto, iako je do tada bila u trci da i ona osvoji trofej.
U ekipnoj konkurenciji, juniorke Kuvajta osvojile su bronzu sa 1.167 krugova, dva manje od „srebrnih“ Indijki, dok je Kina sa 1.176 krugova ubedljivo osvojila zlato. Treća članica reprezentacije Kuvajta imala je 376 krugova.
Ovaj uspeh takmičarki Srećka Pejovića, izavao je ogroman odjek u Kuvajtu. Kuvajtski ministar kulture, njegova ekselencija šeik Salman Al Sabah je
potpredsednik Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) i predsednik Azijske streljačke konfederacije.

 

Povezana vest:  Arsovićeva naj strelac u Beogradu u 2014.