ivana MAKSIMOVIC

Odloženo finale Kupa Srbije
 
Finale Kupa Srbije vazdušnim oružjem (sve kategorije) planirano ovog vikenda u Novom Sadu odloženo je zbog vremenskih neprilika. Novosadski Spens će biti zatvoren za vikend i zbog štednje električne energije i odlaganje je bilo neminovno. O tome je klubove obavestio i organizator  finala Streljački klub Novi Sad. Novi termin je 3. i 4. mart.
– Ovo nam je dosta poremetilo planove, jer nam je finale Kupa Srbije bilo važno kontrolno takmičenje pred odlazak na Šampionat Evrope u Finsku od 14. do 20. februara – kaže v. d. selektora Goran Maksimović.- Pripremali smo se sedam dana u Spensu, bilo je i u toku priprema malih problema sa grejanjem i treninzi su držani u hladnom, ali smo se nadali da će takmičnje moći da se održi. Završetak priprema, koje smo predvideli da traju do petka, je bio doveden u pitanje, samo zahaljujući razumevanju rukovodstva ove dvorana održaćemo još jedan trening u petak pre podne i, potom, odlazimo kućama.
Maksimović ističe da se dobro radilo i pored hladnoće, da je program ispunjen i da  u narednih nekoliko dana strelci imaju obavezu da kod kuće treniraju do polaska u Vierumaki u Finsku 14. februara.
Srbija će na Šampionatu Evrope imati šest selekcija. Neće gađati juniori i juniorke pištoljem. Ovo je i poslednje takmičenje za evropske strelca na kome mogu da izvade olimpijske vize za London (po četiri puškom i pištoljem).
Sastavi reprezentacija Srbije su – vazdušna puška, seniori: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić i Milutin Stefanović ( obojica „Čika Mata“, Kragujevac).
Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović i Dragana Todorović (obe Novi Beograd Ušće).
Juniori: Igor Čotra (Zvezdara), Stefan Aleksandrovski (Jedinstvo, Stara Pazova) i Gabriel Dautović (Pančevo).
Juniorke: Marina Simić (Novi Beograd Ušće), Tiha Todorović („Lukanjac“, Pirot) i Tijana Kolarik (Pančevo).
Vazdušni pištolj, seniori: Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac).
Seniorke: Zorana Arunović i Jasna Šekarić (obe Crvena zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030).
U stručnom štabu, uz v. d. selektora Gorana Maksimovića, su i treneri Jelena Arunović, Mira Maksimović i Ivan Manojlović.

 

Povezana vest:  Jakšiću četvrti Kup Srbije u gađanju glinenih golubova