SEIK AL SABAH I MILAN SSOTRA DESNO

Šeik Salman Al Sabah otvorio Šampionat sveta u streljaštvu u gađanju glinenih golubova u „BG sportskom centru Kovilovo“

Potpredsednik Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) i predsednik Azijske streljačke konfederacije njegova ekselencijaa šeik Salman Al Sabah svečano je otvorio Šampionat sveta u streljaštvu u gađanju glinenih golubova koji će se do 14. septembra održati u „Bg sportskom centru Kovilovo“ a učestvovaće 632 strelca iz 76 zemalja.

Povezana vest:  Šegrt kao majstor na Prvenstvu Srbije

– Zahvaljujem  predsedniku Organizacionog komiteta Milanu Šotri i svim njegovim saradnicima na trudu da obezbede sve neophodne uslove za odrćžavanje ovako velikog takmičenja – rekao je u pozdravnoj reči šeik Al Sabah.

Milan Šotra se zahvalio  ISSF na ukazanom poverenju i dodeli organizacije Šampionata sveta, Ministarstvu omladine i sporta Srbije na podršci u organizaciji, kao i generalnom sponzoru proizvođaču municije Feteru iz Rusije.

Povezana vest:  Andrei Arsović zlato u Rušama, Milovanovićeva i Grgić do bronze

–  Beograd i Srbija su prvi put domaćini Šampionata sveta u streljaštvu i nama je to bilo posebna inspiracija da uložimo maksimum truda i omogućimo najboljim strelcima sveta vrhunske uslove za takmičenje koje ima i posebnu težinu jer se na njemu ispunjavaju olimpijske norme za London 2012. – naglasio je Milan Šotra.

UGLEDNE ZVANICE NA SVECANOM OTVARANJU

Posebna priznanja Organizacionog komiteta Šampionata sveta Milan Šotra je uručio potpredsednicima ISSF koji prisutvuju takmičenju šeiku Salman Al Sabahu, Vahdanu Methatu (Egipat) i Lućano Rosiju (Italija), kao i gospodinu Feteru vlasniku firme generalnog sponzora takmičenja. Buketom cveća Milan Šotra je obradovao i voditeljku ceremonije Natašu Miljković.

Povezana vest:  Arsovićeva i Arunovićeva odbranile titule u Kupu Srbije

Zastavu Srbije na jarbol podigao je junior Nemanja Smiljanić najtalentovaniji srpski strelac u gađanju glinenih golubova – trap.

Takmičenja počnju u disciplini trap za juniore i seniore u ponedeljak 5. septembra.