arunoviceva i ccotra 

Zorana Arunović i Igor Čotra najbolji strelci Beograda za 2011.
 
Zorana Arunović, takmičarka pištoljem iz Crvene zvezde, proglašena je za najboljeg strelca u Beogradu u izboru Streljačkog saveza Beograda. Prošle godine je osvojila unverzitetsko srebro MK pištoljem i srebro na Svetskom  kupu u Minhenu vazdušnim pištoljem. Na Šampionatu Evrope u Breši bila je sa Jasnom Šekarić i Bobanom Veličković, članica reprezentacije Srbije koja je odbranila zlato vazdušnim pištoljem. Pojedinačno, bila je šesta. Na EŠ u Beogradu u julu osvojila je osmo mesto u finalu MK pištoljem. Na Prvenstvu Srbije ove godine pripale su joj obe titule – vazdušnim i MK pištoljem, kao i oba ekipna zlata.  MK pištoljem je pobedila i u Kupu Srbije, dok je u ovom takmičenju vazdušnim pištoljem bila druga. Zorana Arunovićeva je i najbolja takmičarka na rang listi za seniorke pištoljem.
Najbolji mladi strelac u Beogradu je juniorski reprezentativac Zvezdare Igor Čotra. Lane je bio dvostruki finalista na Prvenstvima Evrope (šesti vazdušnom puškom u Breši, osmi  MK puškom u Beogradu), pobednik Kupa Srbije vazdušnom i MK  puškom za juniore i dva puta treći MK puškom na Šampionatu Srbije za juniore. Čotra je ujedno i najbolji strelac puškom u Beogradu za juniore.
U ostalim kategorijama najbolji strelci su – puška, seniori: Milenko Sebić (Policajac), seniorke: Andrea Arsović (Partizan), juniorke: Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće), mlađi juniori: Goran Vlajković (Partizan), mlađe juniorke: Ana Vranješ (Partizan), kadetkinje: Nina Radulović (Zvezdara), kadeti: Ratko Bućić (Partizan)..
Pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), juniori: Nikola Kostić (Crvena zvezda), juniorke: Danica Rašeta (Zemun Centar), mlađi juniori: Aleksandar Živanović (Kolubara) i mlađe juniorke: Nikolina Zagorac (Crvena zvezda).
Nagrade je na Skupštini Streljačkog saveza Beograda u restoranu “Petica” na Adi Ciganliji uručio predsednik SS Beograda Mile Đapić.
U radnom delu usvojeni su izveštaji o radu, kao i finansijski izveštaj u kome je istaknuto da je SSB domaćinski poslovao. Mile Đapić je naglasio da je godina po mnogo čemu bila uspešna za streljački sport Beograda:
– Na organizacionom i takmičarskom planu, postigli smo izuzetne rezultate. Internacionalno prvenstvo Beograda, svrstalo se u red najjačih turnira u svetu i prošle godine imali smo 597 izlazaka na vatrenu liniju a učestvali su takmičari iz 13 zemalja. Cilj u 2012. je da tim putem nastavimo, ali i da obezbedimo beogradskim strelcima bolje uslove za treninge i takmičenja, jer je najveći problem beogradskog strljaštva nedostatak objekata. Nadamo se da ćemo uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Beograda koji izuzetno pomaže strlještvu, uskro rešiti pitanje objekta na Mirijevu i da ćemo od njega napraviti pravi dom za beogradske strelce.
U izveštaju Stručne komisije SS Beograda čiji je predsednik Nikola Marić, istaknuto je da su beogradski strelci osvojili 102 medalje na Prvenstvima Srbije i finalu Kupa Srbije. Na međunarodnim takmičenjima, dve srebrne medalje sa Unverzijade u Šenzenu doneli su strelci iz Beograda Zorana Arunović i Damir Mikec. Dimitrije Grgić i Mikec bili su članovi bronzane ekipe sa EŠ u Breši prole godine vazdušnim pištoljem a u ženskoj ekipi Srbije, koja je osvojila zlato na ovom takmičenju vazdušnim pištoljem, bile su Jasna Šekarić i Zorana Arunović iz Crvene zvezde. Ivana Maksimović iz Novog Beograda Ušća donela je bronzu sa Svetskog kupa u Čangvonu u Koreji.
Strelci i klubovi iz Beograda oborili su lane i četiri državna rekorda (Andrea Arsović, Damir Mikec, Saša Mudrinić i ženska seniorska ekipa Crvene zvezde MK pištoljem). Od sedmoro strelaca sa olimpijskim vizama, petoro je iz Beograda (Zorana Arunović, Ivana Maksimović,  Andrea Arsović, Damir Mikec, i Dimitrije Grgić). Na listi 42 kategorisana strelca u 2011. čak 18 su iz Beograda i to osam sa zvanjem zaslužnog sportiste, četvoro sa zvanjem sportiste međunarodnog razreda i šestoro nacionalnog razreda. Na listi 15 –toro stipendista devetoro je iz Beograda. Na rang listi SS Srbije pet beogradskih klubova  je među deset najboljih.
Generalni sekretar SSB Dragan Milisavljević je apelovao na klubove da što pre završe preregistraciju i usvoje nove Statuite jer je  rok 12. april. Statut SS Beograd uskoro će biti stavljljn na 15 – dnevnu javnu raspravu i usvojen na skupštini u martu. Skupštini su prisustvovala 24 od 34 delegata.

 

Povezana vest:  Foto finiš u četiri discipline